Wat houdt de opleiding Finance & Control in?

De opleiding Finance & Control is een brede opleiding, waarbij je veel leert over de financiële kant van bedrijven. Je leert bijvoorbeeld balansen op te maken, maakt winst- en verlies rekeningen en leert boekhouden. Tegelijkertijd krijg je ook veel theorie en bekijk je hoe je een bedrijf financieel beter kunt maken. Eigenlijk is het een combinatie van economie, bedrijfskunde en rekenen.

Waarom heb jij gekozen voor de opleiding Finance & Control?

Hiervoor heb ik eerst een jaar International Business gestudeerd, omdat ik in eerste instantie graag een Engelstalige studie wilde volgen. Maar ik wilde toch een meer praktische opleiding. Ik ben toen op een Open Dag eens gaan kijken en heb met leraren en studenten gepraat.

Ik wist dus al wel van de opleiding Finance & Control af, maar wist niet zo goed wat het precies was. Verder ben ik altijd goed geweest met nummers en cijfers. Bedrijfseconomie vond ik op de havo ook heel leuk.

Hoe vind je de opleiding Finance & Control?

Het leukste aan de opleiding Finance & Control vind ik het samenwerken. Net als nu met de Student Companies. Je werkt dan echt lang samen aan één doel. Ook is de opleiding heel leuk omdat je heel veel verschillende dingen leert. Je krijgt niet alleen boekhouden en financiële administratie, maar ook vakken als economie en zelfs rechten. Dat had ik van te voren niet verwacht.

Hoe is het om te studeren aan de HZ?

De HZ is heel fijn om aan te studeren, omdat het een kleinere hogeschool is. Je hebt persoonlijk contact met de leraren en ze weten wie je bent. Elke opleiding heeft zijn eigen gang en je leraren zitten ook op die gang, dus je stapt gemakkelijk binnen.

De sfeer in de school is leuk en veel van mijn vrienden gaan hier ook naartoe. Ik kom ze regelmatig tegen op de HZ. Dat maakt studeren hier extra gezellig.

Wat wil je voor werk doen na je opleiding?

Ik denk dat ik later accountant wil worden, maar je kan bijvoorbeeld ook aan de slag als controller bij een bedrijf. Sowieso is de opleiding best breed, waardoor je niet direct hoeft te kiezen wat je ermee wil worden later. Wie weet kom ik wel iets anders tegen tijdens mijn stage wat ik leuker vind om te doen.

Welke tip heb je voor de studiekiezer?

Begin op tijd met en neem je tijd om een studie te kiezen. Zelf heb ik gehaast gekozen en ben ik slechts een keer naar één Open Dag geweest met school. Achteraf had ik beter meer open dagen kunnen bezoeken en ook eens een meeloopdag moeten meemaken. Wat mij bij het kiezen van deze opleiding vooral heeft geholpen is om met leraren te praten over de diverse opleidingen.

Oh, en kies iets wat je echt leuk lijkt en waar je interesses liggen.

Lees meer over de opleiding Finance & Control aan de HZ