Wanneer ben je afgestudeerd en aan welke opleiding?

Ik ben in 2015 afgestudeerd aan de opleiding Engineering. Dit was tevens de éérste lichting van de toenmalige nieuwe opleiding.

Waarom heb je destijds voor jouw opleiding gekozen en waarom voor de HZ?

Destijds heb ik gekozen voor de opleiding Engineering omdat dit een combinatie was tussen Mechatronica, Werktuigbouwkunde en Industrieel vormgever. Ik twijfelde behoorlijk tussen of industrieel vormgever of Werktuigbouwkunde, dus dit was voor mij de ideale opleiding. Ik wilde het liefst studeren in Zeeland omdat ik geen zin had in lange reistijden of om op kamers te gaan. Dus de HZ was een logisch gevolg.

Waar werk je en wat doe je daar?

Ik ben meteen na de opleiding met 3 klasgenoten een eigen ingenieursbureau gestart, Boost Ontwerp. Een veelzijdig ingenieursbureau met een passie voor ontwikkeling en innovatie. Boost ontwerpt producten, machines, constructies en onderdelen voor uiteenlopende branches en toepassingen. Werktuigbouwkunde en industrieel productontwerp vormen de basis en kunnen aanvullend worden ingezet. Het teamverband is hier op ingericht en biedt mogelijkheden om een ontwerp(proces) vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

Binnen Boost hou ik mij het meest bezig met acquisitie, klantencontact en uiteraard de engineering van opdrachten. Inmiddels is ons bedrijf uitgegroeid tot een mooi MKB bedrijf binnen Zeeland, dat zich vooral focust op de 4 kernpijlers van ons bedrijf: Engineering, Design, Innovation en Visualisation.

Wat is je grootste succes tot nu toe en hoe heb je dat bereikt?

Ons grootste succes is tot nu toe dat we klanten over de hele wereld hebben. Zo hebben we klanten van hier in Zeeland tot in Canada! Dit hebben we bereikt door hard te werken en mooie resultaten neer te zetten en eigenlijk zijn de klanten zo van mond-op-mond reclame bij ons gekomen.

Wat wil je verder nog bereiken in jouw vakgebied?

Het lijkt me super gaaf om met Boost Ontwerp een groot bekend ingenieursbureau te worden binnen Zeeland, dat geen probleem en uitdaging uit de weg gaat. Verder zou ik het mooi vinden om met onze skills en ervaring iets moois te doen voor de wereld.

Wat betekent de HZ voor jou?

De HZ is voor mij een hele persoonlijke hechte school geworden zo heb ik nu nog steeds veel contact met het grootste gedeelte van het docententeam. Verder biedt de HZ super veel mogelijkheden tijdens je opleiding. Zo ben ik twee keer vier weken naar China geweest om daar les te geven op een universiteit. Echt een supergave ervaring waar je ook onwijs veel van leert!

Waarom zouden jongeren moeten kiezen voor jouw opleiding?

Destijds heb ik gekozen voor de opleiding Engineering omdat zij een nieuwe manier van les geven aanbood. Je leert jezelf leren tijdens de opleiding Engineering en dit is eigenlijk de beste vergelijking met het praktijkleven. Door deze manier van les geven word je echt ondernemend en ontdek en ontwikkel je kwaliteiten van jezelf waarvan je niet gedacht had dat je dat in je had. Zo kregen wij in de opleiding te maken met echte praktijksituatie om producten te ontwerpen van schets tot aan haalbaar product voor bijvoorbeeld: Philips, Princess, Dorel, etc. Tijdens deze projecten zijn de opdrachtgevers niet altijd even duidelijk net zoals in de praktijk. Je leert dan goed doorvragen om tot het kern van het probleem te komen. Kortom; wil je jezelf echt ontwikkelen in een technisch vakgebied, van productontwikkeling tot machines én ben je ondernemend dan past de opleiding engineering echt bij jou!

Heb je een tip voor young professionals die bijna of net hun diploma op zak hebben?

Pak niet meteen de eerste beste baan aan die je aangeboden krijgt. Kijk naar wat je leuk vindt en wat je voor een langere tijd wilt gaan doen. Neem desnoods na het behalen van je diploma even een jaartje rust om alles voor jezelf op een rijtje te zetten.

Lees meer over de opleiding Engineering aan de HZ