Wanneer ben je afgestudeerd en aan welke opleiding?
“Ik ben in 2005 afgestudeerd aan de opleiding Communicatie”

Waarom heb je destijds voor jouw opleiding gekozen en waarom voor de HZ?
“Het is een brede opleiding waarmee je veel kanten op kunt. Bovendien vind ik communicatie erg belangrijk. Ik heb voor de HZ gekozen omdat ik positieve geluiden hoorde over de opleiding en omdat ik op dat moment niet de behoefte had om uit Zeeland weg te gaan.”

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Waar werk je en wat doe je daar?
“Ik heb, samen met mijn compagnon Christa Kranenburg (op de foto rechts) een eigen evenementenbureau; Meet Me Events. Gezamenlijk pakken wij alle facetten binnen het bedrijf op. Naast de core business; het organiseren van evenementen en de communicatie hier rondom, doen wij ook de sales en marketing en de administratie voor ons bedrijf."

Wat is je grootste succes tot nu toe en hoe heb je dat bereikt?
“Ons grootste succes is dat we diverse pitches wonnen van andere grote en bekende evenementenbureau’s voor indrukwekkende opdrachtgevers. We hebben gemerkt dat we het verschil kunnen maken met onze creativiteit. Klanten kiezen bij ons niet voor een dertien-in-een-dozijn evenement. Hier zijn er al genoeg van. Bij ons krijgen ze echt iets speciaals dat nog niet eerder is gedaan. Onze evenementen zijn onvergetelijk, omdat ze onvergelijkbaar zijn.

Ook spelen wij in op de actualiteit. Momenteel organiseren we, in verband met het Coronavirus, veel online en hybride events. Deze laatste vorm is op dit moment veelgevraagd. Bij een hybride event kiest de bezoeker zelf of hij het evenement fysiek of online bijwoont.”

Wat wil je verder nog bereiken in jouw vakgebied?
“Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en blijven uitdagen. Alleen op die manier blijft het boeiend.”

Wat betekent de HZ voor jou?
“Ik denk terug aan een fijne tijd met leuke klasgenoten en een opleiding die mij heeft geholpen om te komen waar ik nu ben. Hoewel je in de praktijk het meeste leert natuurlijk. Het is een goede basis."

Waarom zouden jongeren moeten kiezen voor Communicatie?
“Je kunt er alle kanten mee uit. Evenementen organiseren is óók communiceren. En zo zijn er heel veel vakgebieden waar communicatie van groot belang is. Persoonlijk voel ik altijd haarfijn aan wanneer ergens tijd en energie aan is besteed. Denk aan een gave reclamecampagne, een interessant artikel, een video die indruk maakt… of een combinatie van dit alles. De basis hiervan is altijd communicatie. Ik vind het mooi wat je allemaal met goed doordachte communicatie kunt bereiken.”

Heb je een tip voor young professionals die bijna of net hun diploma op zak hebben?
“Jazeker. Work hard, Dream big, Never give up!”

Lees meer over de opleiding Communicatie aan de HZ