Als favoriet opslaan

Vakspecialist Muziek

In deze tijd is het een uitdaging om als school goed muziekonderwijs te geven. Wil je je kennis up-to-date houden en je vaardigheden in het geven van muziek verder ontwikkelen? Dat kan met de post-hbo-opleiding Vakspecialist Muziek.

Jouw muziekkennis is na afloop bijgeschaafd en je zit boordevol ideeën om het muziekonderwijs op jouw school naar een hoger niveau te tillen. Veel leerkrachten die dit specialisme hebben gevolgd, geven aan dat ze door de verbetering van het muziekonderwijs een stevige vooruitgang zien in de klassen.

De opleiding is bedoeld voor professionals in het basisonderwijs die affiniteit hebben met het vak muziek en daar een kwaliteitsimpuls aan willen geven op school. De studie wordt verzorgd door de opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) van de HZ. Ben je student aan deze opleiding? Je kunt dan met deze post-hbo starten in het derde of vierde studiejaar. Voor aanvullende informatie kun je kijken op het Netwerk Muziekdocenten Pabo

Lees meer

Opbouw opleiding

Je kunt met muzieklessen het beste in kinderen naar boven halen. Daar is de inhoud van Vakspecialist Muziek ook op gericht. Als cursist bepaal je op basis van jouw persoonlijke ontwikkelingsplan je eigen leerroute. Je raakt bekend met de nieuwste muziekmethoden. Een belangrijk deel van het programma bestaat uit het verbeteren van jouw instrumentale en vocale vaardigheden. Ook leer je je collega’s te stimuleren in het bezig zijn met muziek.

Tijdens de opleiding wordt er een relatie gelegd met de onderwijstoepassing, muziektheorie, kunstparticipatie en organisatie van het vakleraarschap. De vijf deelgebieden binnen de post-hbo zijn: zingen, spelen, luisteren, vastleggen en bewegen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om nevencursussen te volgen zoals Begeleid Jezelf op Gitaar, Zang en Stemvorming.

Toelatingseisen

Houd er rekening mee dat je voldoet aan de voorwaarden voor inschrijving. Je hebt een afgeronde lerarenopleiding voor het basisonderwijs en bent in staat om de studieopdrachten uit te voeren op je werkplek of stageplek. Je kunt (een beetje) notenlezen, hebt een redelijke basiskennis van muziektheorie en durft te zingen voor een groep. Speel je een instrument? Dat is een voordeel, maar niet noodzakelijk.

Informatiebijeenkomsten

Wil je meer informatie over deze opleiding? Kom dan naar een van de volgende informatiebijeenkomsten:

  • Dinsdag 9 maart 2020, van 16.30 tot 17.00 uur op de HZ, locatie Edisonweg in Vlissingen, lokaal PE.010/011
  • Zaterdag 4 april 2020, van 10.30 uur tot 11.00 uur op de HZ, locatie Edisonweg in Vlissingen (tijdens de HZ Open Dag), lokaal PE.010/011

Je kunt je opgeven voor een van deze bijeenkomsten door een e-mail te sturen naar vakspecialistmuziek@hz.nl

Praktische informatie

Startdatum

Bij voldoende aanmeldingen start de opleiding dinsdag 1 september 2020.

Lesdata

De lessen worden verzorgd op dinsdagavonden van 18.00-21.00 uur. Data volgen.

Studiebelasting

De opleiding duurt een jaar en bestaat uit vijftien lesbijeenkomsten. De totale studiebelasting is 200 uur. 

Leslocatie

HZ University of Applied Sciences, Edisonweg 4, Vlissingen. 

Studiekosten

De kosten voor deze post-hbo-opleiding bedragen €1.800,-. De kosten voor boeken en studiematerialen bedragen €50,-. Scholingskosten zijn fiscaal aftrekbaar. Voor HZ-studenten geldt een ander tarief, dit kan worden opgevraagd bij de opleiding.

Aanmelden

Meld je aan voor de opleiding via het inschrijfformulier.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze opleiding? Neem dan contact op met het Academiebureau voor Educatie & Pedagogiek via telefoonnummer 0118 - 489 292 of via pabo@hz.nl. Voor meer informatie kun je ook terecht op Netwerk Muziekdocenten Docenten Pabo.

Wil je je aanmelden? Dit kan via vakspecialistmuziek@hz.nl.

Na de opleiding

Na het afronden van de post-hbo Vakspecialist Muziek ben jij in staat de muzikale motor te zijn op school. Jouw muziekkennis is bijgeschaafd en je zit boordevol ideeën om het muziekonderwijs op jouw school naar een hoger niveau te tillen. Je ontvangt een erkend diploma na het succesvol afgronden van de opleiding. 

Als favoriet opslaan
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×