Als favoriet opslaan

Schakelcursus Economie

Voldoet je profiel niet aan de toelatingseisen van een opleiding? Dan kun je een schakelcursus volgen op het gebied van economie,wiskunde of natuurkunde. Wanneer je de schakelcursus en de toets met een voldoende hebt afgesloten kun je alsnog tot de opleiding worden toegelaten.

Je kunt deze cursus ook volgen wanneer je extra lessen kunt gebruiken, het door een opleiding wordt aanbevolen of wanneer de HZ het als voorwaarde stelt om te worden toegelaten.

Inhoud
Je gaat tijdens de schakelcursus Economie aan de slag met de volgende onderwerpen: 

  • Prijsmechanisme (vraag en aanbod), prijs- en inkomenselasticiteit, relatie prijselasticiteit en omzet
  • Marktvormen (monopolie, oligopolie, monopolistische concurrentie, volledig vrije mededinging)
  • en bedrijfsstrategie
  • Balans en resultatenrekening, solvabiliteit en liquiditeit, kosten en uitgaven, opbrengsten en
  • ontvangsten
  • Indexcijfers, procentuele veranderingen, groeivoeten
  • Conjuncturele groei en structurele groei; begrotingsbeleid overheid
  • Berekening van toegevoegde waarde, BBP, BNP enz.
  • Onderwerpen uit basisrekenen (afhankelijk van de vaardigheden van de deelnemende studenten)
Lees meer

Praktische informatie

Hieronder vind je alle informatie over kosten, hoeveel tijd het kost om de cursus te volgen en hoe je je aan kunt melden. 

Kosten

De kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 200,-. De borgsom van € 50,- voor het lesmateriaal (wat uitgereikt wordt tijdens de eerste cursusdag) is bij de € 200,- opgenomen en wordt teruggestort als het lesmateriaal retour is ontvangen. Reiskosten e.d. zijn voor eigen rekening. Betaling verloopt via iDEAL direct na aanmelding op de website. Deelname aan de cursus zonder betaling is niet mogelijk. Bij inschrijving voor een reguliere studie bij de HZ University of Applied Sciences vóór 1 oktober, wordt op verzoek € 100,- van het cursusgeld gerestitueerd. Betreft het een opfriscursus (deelname op eigen initiatief ondanks dat men zonder deelname toelaatbaar is), dan vindt er géén terugbetaling van het cursusgeld plaats. Wanneer men in aanmerking komt voor de restitutieregeling, dient voor daadwerkelijke teruggave het ingevulde restitutieformulier (op te vragen via ave@hz.nl) te worden ingediend.

Studiebelasting

De studiebelasting van de cursus is 40 uur, inclusief de lessen.

Data

De HZ zomercursus start in augustus (week 34). De lesdagen van de cursus die gegeven wordt op de hoofdlocatie van de HZ University of Applied Sciences zijn maandag 19 augustus, dinsdag 20 augustus, woensdag 21 augustus, donderdag 22 augustus en vrijdag 23 augustus. Op maandag 26 augustus vindt de toets plaats.

Leslocatie

HZ University of Applied Sciences, Edisonweg 4, Vlissingen.

Aanmelden

Schrijf je in voor de schakelcursus economie via het online inschrijfformulier

Let op: meld je aan vóór 8 juli 2019. Indien na de uiterste inschrijfdatum nog aanmeldingen binnenkomen, kan dit betekenen dat het maximale aantal inschrijvingen is bereikt waardoor deelname niet meer mogelijk is.

Vragen

Voor vragen over de Schakelcursus Economie kun je contact opnemen met het Academiebureau van de Academie voor Economie en Management via ave@hz.nl.

 

Als favoriet opslaan
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×