Voldoet jouw profiel niet aan de toelatingseisen van een economische opleiding aan de HZ? Kies dan voor de online schakelcursus Economie, zodat je bij het behalen van een voldoende voor de eindtoets alsnog aan de opleiding kunt starten. De schakelcursus Economie past ook bij jou als je twijfelt of je start bij een economische opleiding optimaal zal zijn, bijvoorbeeld doordat je dankzij de coronacrisis een tijd lang minder lessen Economie of M&O hebt gevolgd en jouw economische kennis nog even wil opfrissen.

Je gaat tijdens de online schakelcursus Economie zelfstandig aan de slag met onder andere de volgende onderwerpen:

  • Schaarste en ruil
  • Markten
  • Ruilen
  • Samenwerken en onderhandelen
  • Welvaart en groei
  • Conjunctuur

Snel naar

Studiebelasting, toetsing & begeleiding

Omdat de cursus online te volgen is kun je zelf kiezen welke onderdelen je op welk moment volgt. Jij bepaalt wanneer je jezelf in welk onderwerp verdiept. Uiteraard willen we je graag persoonlijk helpen bij de onderwerpen waar je moeite mee hebt. Daarom zijn er vaste momenten waarop je online contact kunt hebben met docenten.

Verplichte stof

Een deel van de studie-onderwerpen maakt onderdeel uit van de verplichte stof die ook wordt getoetst in de eindtoets. De studiebelasting voor de verplichte stof bedraagt gemiddeld 40 uur. De toets zal fysiek op de HZ-locatie in Vlissingen worden afgenomen op 31 augustus. Meer informatie en tijden volgen.

Zelftoetsen

Wanneer je behoefte hebt aan meer kennis van de niet verplichte onderdelen, dan kun je deze theorie zelfstandig doorlopen. De studiebelasting van deze onderdelen omvat eveneens ongeveer 40 uur. Op deze onderwerpen word je niet formeel getoetst, maar kun je zelf je kennis toetsen door middel van zelftoetsen waarbij je na afronden van de toets direct de antwoorden krijgt.

Toetsing

Zodra je alle opdrachten uit de cursus voldoende hebt afgerond kan je online de toets maken.

Kosten

Deelname aan deze online schakelcursus vormt een goede basis voor het succesvol doorlopen van een economische opleiding aan de HZ. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen voor aanvang van je opleiding wordt de cursus gratis aangeboden. Je dient wel een aanmelding voor een opleiding bij de HZ te hebben lopen voor schooljaar 2023/2024.

Aanmelden

Aanmelden gaat via het aanmeldformulier op onze website. Voor vragen over de cursus kun je terecht bij het domeinbureau Business, Vitality & Hospitality door een e-mail te sturen aan schakelcursuseconomie@hz.nl. Nadat je jezelf hebt aangemeld krijg je toegang tot de online omgeving en kun je aan de slag.

Vanaf 1 april kan je starten wanneer het jou uitkomt. Let wel op dat je de cursus behaald moet hebben voor het begin van je eerste studiejaar: 31 augustus

Gerelateerde opleidingen

Portret bedrijfskunde student

Bedrijfskunde

Haal jij straks het beste uit organisaties en mensen? Als bedrijfskundige doe jij niets liever dan…
Portret Commerciële Economie student

Commerciële Economie

Met Commerciële Economie ben je voortdurend bezig om producten en diensten beter te maken. Je…
Portret van Finance & Control student

Finance & Control (Bedrijfseconomie)

Krijg jij er energie van om organisaties en bedrijven financieel succesvoller te maken? Als…