Na zijn studie aquatische ecotechnologie aan HZ University of Applied Sciences heeft hij een master Aquacultuur aan de Universiteit Gent afgerond. Daarna is hij gepromoveerd aan Wageningen University. Titel van zijn onderzoek was ‘Biochemical composition, volatile organic compounds, sensory and consumer evaluation of Pacific cupped oysters during land-based refinement’. Hij heeft onderzocht of je de smaak en kwaliteit van oesters op het land kunt beïnvloeden door het voer.
Zijn expertise ligt op de gebieden aquacultuur, schelpdiercultuur, seafood-onderzoek, sensory onderzoek, consumentenonderzoeken, integrated multi-trophic aquaculture, feed and live feed, productiesystemen en recirculatiesystemen.
Sinds juni 2021 is Jasper tevens leading lector van het Applied Research Centre Technology Water Environment (ARC TWE). Onder dit ARC vallen de tien technische lectoraten van de HZ.
Projecten

Alternatieve perceelgebonden schelpdierkweek
Met dit project willen Stichting Zeeschelp, Meromar Zeeland en HZ University of Applied Sciences…

Ecodami
Wereldwijd zorgen riffen, gebouwd door biobouwers zoals koralen en schelpdieren, voor belangrijke…

Flipfarm in Waterdunen
Tot op heden worden oesters in Nederland gekweekt op de bodem van ondiepe wateren (i.e.…

Kustlaboratorium
Het project kustlaboratorium ligt de monding van de Westerschelde, in Zeeuws-Vlaanderen, in het…
Past student assignments Aquaculture
Here you can see an overview of student assignments that have been executed over the past few years…

Rendementsverbetering en verduurzaming oesterproductie
Met het project 'Rendementsverbetering en verduurzaming oesterproductie door kennisoverdracht en…
Wier en Wind
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque dictum nibh libero, ac hendrerit…

Verbeteren invang en ontwikkeling oesterbroed
Het project heeft tot doel om samen met oesterkwekers methoden te ontwikkelen die een hogere…

Zeemos
De vraag naar zeewier als versproduct en als ingrediënt voor allerlei toepassingen groeit…

CoastObs
Binnen CoastObs wordt een commercieel dienstenplatform ontwikkeld voor gebruikersrelevante…

VOLTA Voedselkweek op zee
De kweek van algen, zeewier en schelpdieren, laagtrofische aquacultuur genoemd, kan een bijdrage…
Projecten van Aquaculture in Delta Areas die zijn…

Valgorize
In Valgorize kijken de partners of algen in de toekomst een voedselbron kunnen zijn. Hiervoor…

HZ Food Community
HZ University of Applied Sciences krijgt een Food Community. De HZ maakt een visie waarin ze…