Jasper van Houcke

Jasper van Houcke

Jasper van Houcke is lector en senior-onderzoeker bij onderzoeksgroep Aquaculture in Delta Areas. Hij werkt sinds 2005 voor de onderzoeksgroep en focust zich op binnendijkse aquacultuur met organismen zoals algen, schelpdieren, zagers en vis.

Na zijn studie aquatische ecotechnologie aan HZ University of Applied Sciences heeft hij een master Aquacultuur aan de Universiteit Gent afgerond. Daarna is hij gepromoveerd aan Wageningen University. Titel van zijn onderzoek was ‘Biochemical composition, volatile organic compounds, sensory and consumer evaluation of Pacific cupped oysters during land-based refinement’. Hij heeft onderzocht of je de smaak en kwaliteit van oesters op het land kunt beïnvloeden door het voer.
Zijn expertise ligt op de gebieden aquacultuur, schelpdiercultuur, seafood-onderzoek, sensory onderzoek, consumentenonderzoeken, integrated multi-trophic aquaculture, feed and live feed, productiesystemen en recirculatiesystemen.
Sinds juni 2021 is Jasper tevens leading lector van het Applied Research Centre Technology Water Environment (ARC TWE). Onder dit ARC vallen de tien technische lectoraten van de HZ.

Projecten

Voedsel

Alternatieve perceelgebonden schelpdierkweek

Met dit project willen Stichting Zeeschelp, Meromar Zeeland en HZ University of Applied Sciences…

Water

Ecodami

Wereldwijd zorgen riffen, gebouwd door biobouwers zoals koralen en schelpdieren, voor belangrijke…

Water

Flipfarm in Waterdunen

Tot op heden worden oesters in Nederland gekweekt op de bodem van ondiepe wateren (i.e.…

Voedsel

Kustlaboratorium

Het project kustlaboratorium ligt de monding van de Westerschelde, in Zeeuws-Vlaanderen, in het…

Past student assignments Aquaculture

Here you can see an overview of student assignments that have been executed over the past few years…

Water

Rendementsverbetering en verduurzaming oesterproductie

Met het project 'Rendementsverbetering en verduurzaming oesterproductie door kennisoverdracht en…

Wier en Wind

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque dictum nibh libero, ac hendrerit…

Voedsel

Verbeteren invang en ontwikkeling oesterbroed

Het project heeft tot doel om samen met oesterkwekers methoden te ontwikkelen die een hogere…

Water

Zeemos

De vraag naar zeewier als versproduct en als ingrediënt voor allerlei toepassingen groeit…

Water Voedsel

CoastObs

Binnen CoastObs wordt een commercieel dienstenplatform ontwikkeld voor gebruikersrelevante…

Water Voedsel

VOLTA Voedselkweek op zee

De kweek van algen, zeewier en schelpdieren, laagtrofische aquacultuur genoemd, kan een bijdrage…

Projecten van Aquaculture in Delta Areas die zijn…

Water Voedsel

Valgorize

In Valgorize kijken de partners of algen in de toekomst een voedselbron kunnen zijn. Hiervoor…

Voedsel

HZ Food Community

HZ University of Applied Sciences krijgt een Food Community. De HZ maakt een visie waarin ze…