Hans Cappon is lector van het lectoraat Watertechnologie binnen HZ University of Applied Sciences.

Gedurende zijn jaren bij de HZ heeft hij gewerkt aan vele watertechnologieprojecten zoals NEREUS (New Energy and Resources for Urban Sanitation), FRESH4Cs (Alternative Fresh Water resources for Coastal Areas), IMPROVED (Integrale Mobiele Proceswatervoorziening voor een Economische Delta) en was hij betrokken bij de uitvoering van de Dow/Evides-pilot in het EU-FP7 E4Water-project.
Naast zijn werk bij het lectoraat is hij docent waterzuivering aan de HZ op bachelor- en masterniveau en docent en onderzoeker in Urban Systems Engineering bij de vakgroep Milieutechnologie aan de Wageningen Universiteit.
Hans heeft meer dan 20 jaar ervaring in wetenschappelijk onderzoek, ook vanuit zijn eerdere werk bij TNO en de Katholieke Universiteit in Leuven. Hans' belangrijkste expertise is modellering en optimalisatie van dynamische systemen met een focus op waterzuivering en energiesystemen gedurende de laatste tien jaar. In 2014 voltooide hij zijn doctoraat getiteld 'Numerical and experimental design of ultrasonic particle filters for water treatment'. Hij behaalde zijn master in Biomechanical Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven in 1997.

Projecten

Drone view van Terneuzen
Water

AquaSPICE

De onderzoeksgroep Water Technology is partner in het Horizon 2020-programma van de Europese Unie…

Opspattend water
Water

FRESH4Cs

De Water Technology Research Group werkt aan een Interreg 2 Zeeën-project genaamd FRESH4Cs; een…

Past Student Assignments

Hier vind je een overzicht van studentenopdrachten op het gebied van Watertechnologie die eerder…