Sociaal en duurzaam ondernemerschap gaat over het oprichten en het besturen van bedrijven die sociale en milieudoelstellingen prioriteit geven boven winst. Deze ondernemers worden gedreven door de wens om sociale en milieuproblemen aan te pakken en bij te dragen tot de verbetering van de samenleving.

De laatste jaren heeft sociaal en duurzaam ondernemerschap steeds meer aandacht gekregen als een krachtig instrument om de SDG's te behalen. Deze ondernemers creëren niet alleen innovatieve oplossingen voor sociale en milieuproblemen, maar dragen ook bij tot economische groei en het scheppen van banen, met name in kansarme gemeenschappen.

Praat mee

Graag nodigen we je uit voor een speciale SDG Lunch over sociaal en duurzaam ondernemerschap. De lunch vindt plaats op maandag 5 juni van 12.00 tot 13.00 uur in het HZ Café bij de HZ in Vlissingen. De SDG Lunch zal zich richten op de rol van ondernemerschap bij het bereiken van de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties, met een bijzondere nadruk op hoe sociaal en duurzaam ondernemerschap bij kan dragen aan een positieve sociale en milieu-impact.

Tijdens de SDG Lunch zullen we succesvolle voorbeelden van sociaal en duurzaam ondernemerschap uit de praktijk bekijken, de uitdagingen en kansen voor aspirant-ondernemers bespreken en manieren verkennen waarop we deze initiatieven kunnen ondersteunen en opschalen. Wij hopen dat deze discussie je zal inspireren om een motor van verandering te worden en bij te dragen aan een rechtvaardigere, duurzamere en meer gelijke toekomst.

Meld je aan

De SDG Lunch Lecture is gratis bij te wonen. Aanmelden voor de lunch lecture kan tot en met donderdag 1 juni 12.00 uur.

Meld je aan

Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met het HZ Kenniscentrum voor Ondernemen & Innoveren