Op woensdag 28 juni worden het voedselbos, een openbaar watertappunt en twee Jeu de Boules banen met trots geopend. Het zijn initiatieven waarmee we streven naar duurzaamheid, praktijkgericht onderwijs, vitaliteit en het creëren van een gezonde en groene omgeving.

Het voedselbos
Het voedselbos is een project dat inspeelt op de groeiende behoefte aan duurzame voedselproductie, natuureducatie en biodiversiteit. Hierbij worden de principes van permacultuur, agroforestry en biodiversiteit gecombineerd om een veerkrachtig en zelfregulerend ecosysteem te creëren. Dit betekent dat studenten en docenten een te gekke plek hebben om te experimenteren, onderzoeken en te leren over duurzame landbouwmethoden, biodiversiteit en voedselproductie. Daarnaast is het ook mogelijk om hier buiten les te krijgen.

Watertappunt
Er is
een nieuw watertappunt geopend op de campus. Dit tappunt heeft als doel om een gezonde levensstijl te stimuleren en het gebruik van wegwerpplastic te verminderen. Je kunt nu gemakkelijk en snel schoon drinkwater tappen, waardoor je minder gebotteld water hoeft te gebruiken. Het drinken van tapwater heeft een 300x lagere klimaatimpact.

Jeu de Boules banen
Er zijn nu twee Jeu de Boules banen op de HZ in Vlissingen waar je samen een potje kunt spelen. Deze banen zijn bedoeld om vitaliteit en plezier te bevorderen. Dus schroom niet en geniet van de gezelligheid in de buitenlucht.