Het Delta Climate Center (DCC) is op zoek naar een wetenschappelijk directeur. Hij of zij neemt samen met de zakelijk directeur de verantwoordelijkheid voor de inhoud van de onderzoek- en onderwijsprojecten van het nieuwe, innovatieve kenniscentrum op het gebied van klimaatadaptatie. De projecten van het DCC moeten maatschappelijke en economische impact genereren. Het DCC wordt op 1 juli 2023 opgericht.

De wetenschappelijk directeur is verantwoordelijk voor het vertalen van de inhoudelijke uitgangspunten en kaders met betrekking tot onderzoek, onderwijs en de impact naar een implementatiestrategie en jaarplannen. Met de zakelijk directeur geef je leiding aan het DCC-kantoor waar medewerkers in dienst zijn van de deelnemende organisaties. De volledige vacature staat hier.

Missie

De missie van het DCC is het ontwikkelen en verbinden van kennis over de Zeeuwse delta voor het beantwoorden van maatschappelijke uitdagingen rond de transities naar een duurzame, klimaatbestendige en welvarende delta. De focus ligt op water, energie en voedsel. Dit krijgt vorm door brede privaat-publieke samenwerkingen in onderzoek, onderwijs en bedrijfsontwikkeling.

Het DCC wil innovatieve en impactvolle oplossingen realiseren voor een toekomstbestendige delta. Het instituut wordt opgericht door zes kennisinstellingen: Universiteit Utrecht, Wageningen Universiteit, HZ University of Applied Sciences, Scalda, University College Roosevelt en NIOZ. De directie bestaat uit een wetenschappelijk directeur en zakelijk directeur. De directie legt verantwoording af aan de DCC.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 14 juli in Vlissingen. De tweede gespreksronde vindt plaatst op 25 augustus in Vlissingen.