Verpleegkunde & Verloskunde: Ilja over de opleiding

Waarom heb je gekozen voor de gecombineerde opleiding van Verpleegkunde & Verloskunde?

"Mijn voorkeur ging in eerste instantie uit naar allees de opleiding Verloskunde, maar toen ben ik de gecombineerde opleiding hier op de HZ tegenkwam, waar dus ook verpleegkunde bij zit, leek mij dat ook heel interessant. Je krijgt daardoor meer kennis en je wordt veel breder opgeleid. Straks kan ik de theorie toepassen op verschillende gebieden."

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Verpleegkunde Verloskunde Ilja groot

En blij dat je toch voor de combi opleiding hebt gegaan in plaats van alleen een studie Verloskunde?

"Ja, ik ben er zelfs achter gekomen dat ik verpleegkunde veel leuker vind dan ik dacht. Dus dat is heel positief voor mij."

Zijn er nog meer positieve punten aan de opleiding aan de HZ?

"De opleiding aan de HZ heeft mij ook meer zelfvertrouwen gegeven, omdat je veel met mensen bezig bent. Het is theorie, maar ook gewoon gezelligheid die je met elkaar combineert. Dat vind ik echt heel leuk. Het maakt je ook socialer."

Je wordt natuurlijk ook klaargestoomd voor twee verschillende beroepen. Welke kant wil je later op?

"Na mijn afstuderen denk ik om eerst aan de slag te gaan als verloskunde,omdat dat toch wat meer energiek en spannender is, of ja, meer beweging erin zit. En dat wat later verpleegkunde voor mij wat meer een oplossing is. Maar dat houdt dus wel in dat ik BIG registratie moet houden en dat vind ik juist een hele grote uitdaging, omdat je daardoor constant bezig bent."

Lees meer over de opleiding Verpleegkunde & Verloskunde aan de HZ