Verpleegkunde & Verloskunde: Doris wil haar opties open houden

Waarom heb je voor de opleiding Verpleegkunde & Verloskunde gekozen?

“Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik iets meer wilde dan verpleegkunde en iets meer wilde dan verloskunde. Ik twijfelde hier heel erg tussen en toen heb ik via via te horen gekregen dat er een combi opleiding was van 5 jaar. Ik zag dit als een voordeel omdat ik dan uiteindelijk een carrièreswitch kan maken. Dus mocht ik na 10 jaar als verpleegkundige uitgekeken zijn op dat beroep dan kan ik altijd er later nog voor kiezen om te wisselen naar een verloskundig beroep.”

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Verpleegkunde Verloskunde Doris groot sfeer

Wat leer je op de opleiding?

“De opleiding geeft mij sowieso heel veel medische kennis. Ik leer heel veel communicatieve vaardigheden. Ik leer ook heel erg veel voor mezelf te denken. Ik heb het gevoel dat voor dat ik aan deze opleiding begon ik eigenlijk heel erg statisch dacht in denken. Dus oh, dit is het en het kan niet anders. En juist door deze opleiding leer ik veel breder kijken en ik groei echt met deze opleiding.”

Wat zou je later willen worden met deze opleiding?

“Ik weet nog niet zo goed wat de toekomst mij gaat brengen. Ik denk wel dat nadat ik deze opleiding hebt afgerond, ik eerst een paar jaar ervaring zou willen doen in een ziekenhuis op de afdeling verloskunde. Dan wil ik gewoon als verloskundige gaan werken. En dan na een paar jaar zou ik graag een eigen praktijk willen beginnen, omdat ik heb gemerkt tijdens mijn stages dat ik een iets andere visie heb in de kwaliteit van zorg van hoe het wordt geleverd bij de al bestaande zorginstellingen. En ik zou graag mijn visie van kwaliteit van zorg willen toepassen bij de zorgvrager.”

Lees meer over de opleiding Verpleegkunde & Verloskunde aan de HZ