Stages

“In het tweede jaar van de studie kreeg ik het vak Data Driven online marketing, dat was het moment dat ik er van overtuigd was dat ik de juiste opleiding had gekozen. Ik vind de online kant van Commerciële Economie interessant. Data is overal, je kunt bijna alles analyseren en verklaren. Dit zorgt ervoor dat een bedrijf tot op de cent precies kan zien waar geld aan wordt uitgegeven en wat het uiteindelijk oplevert.

Stage lopen
Tijdens de opleiding loop je twee stages, een meewerkstage in het derde jaar en een stage voor het afstudeeronderzoek. Mijn meewerkstage deed ik bij Luxexcel. Luxexcel richt zich op industrieel 3D printen van lenzen. Het oorspronkelijk Zeeuwse bedrijf heeft als enige in de wereld een patent op het 3D printen van volledig transparante producten met een optische werking. Zij waren ook al bezig met Data Gedreven Marketing en dit was mijn eerste echte kennismaking hiermee. Ik heb daar kunnen werken met Data Gedreven Marketing op het gebied van onder andere het gebruik van Google AdWords en web analytics. Ook heb ik gewerkt met het marketing automation systeem Hubspot, zo kun je zien op welke acties leads hebben ondernomen. Ik vind het erg leuk om met verschillende vormen van marketing bezig te zijn.

Afstudeeronderzoek
Ik doe mijn afstudeeronderzoek bij YourSurprise, webshop die personaliseerbare cadeauartikelen verkoopt. Ik onderzoek hoe het bedrijf verschillende typen klanten kan identificeren, buitenom de standaard klantinformatie die ze al ontvangen. Dit doe ik door middel van stellingen en het binnenhalen van psychografische kenmerken, wat typeert klanten?

Ik wil mijn kennis over online marketing en data analyse blijven verbreden door na mijn hbo-studie de master Marketing Analytics te gaan volgen aan de Universiteit van Tilburg. Deze master sluit perfect aan op mijn interesses.”

Lees meer over de opleiding Commerciële Economie aan de HZ

Gerelateerd

Ezra

Watermanagement

“Als ik nu zou moeten kiezen, zou het de aquatische kant zijn. De biologische en technische vakken trekken me net iets meer.”

Lees het hele verhaal van Ezra

Femke

Civiele Techniek

“Na de havo vond ik Bouwkunde leuk maar water ook. Bij Civiele Techniek kwam alles samen.”

Lees het hele verhaal van Femke

Juli

Tweedejaarsstudent Bedrijfskunde

“Later zie ik mijzelf carrière maken binnen een groot bedrijf, met veel mensen en misschien ook wel internationaal.”

Lees het hele verhaal van Juli
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×