Stages

“In het tweede jaar van de studie kreeg ik het vak Data Driven online marketing, dat was het moment dat ik er van overtuigd was dat ik de juiste opleiding had gekozen. Ik vind de online kant van commerciële economie interessant. Data is overal, je kunt bijna alles analyseren en verklaren. Dit zorgt ervoor dat een bedrijf tot op de cent precies kan zien waar geld aan wordt uitgegeven en wat het uiteindelijk oplevert.

Stage lopen
Tijdens de opleiding loop je twee stages, een meewerkstage in het derde jaar en een stage voor het afstudeeronderzoek. Mijn meewerkstage deed ik bij Luxexcel. Luxexcel richt zich op industrieel 3D printen van lenzen. Het oorspronkelijk Zeeuwse bedrijf heeft als enige in de wereld een patent op het 3D printen van volledig transparante producten met een optische werking. Zij waren ook al bezig met Data Gedreven Marketing en dit was mijn eerste echte kennismaking hiermee. Ik heb daar kunnen werken met Data Gedreven Marketing op het gebied van onder andere het gebruik van Google AdWords en web analytics. Ook heb ik gewerkt met het marketing automation systeem Hubspot, zo kun je zien op welke acties leads hebben ondernomen. Ik vind het erg leuk om met verschillende vormen van marketing bezig te zijn.

Afstudeeronderzoek
Ik doe mijn afstudeeronderzoek bij YourSurprise, webshop die personaliseerbare cadeauartikelen verkoopt.  Ik onderzoek hoe het bedrijf verschillende typen klanten kan identificeren, buitenom de standaard klantinformatie die ze al ontvangen. Dit doe ik door middel van stellingen en het binnenhalen van psychografische kenmerken, wat typeert klanten?

Ik wil mijn kennis over online marketing en data analyse blijven verbreden door na mijn hbo-studie de master Marketing Analytics te gaan volgen aan de Universiteit van Tilburg. Deze master sluit perfect aan op mijn interesses.”

Gerelateerd

Thijs Wassink

Derdejaarsstudent Bedrijfskunde

“Met de opleiding word je eigenlijk een soort huisarts van de economie en de samenleving.”

Lees het hele verhaal van Thijs

Heleen Golverdingen

Derdejaarsstudent Bouwkunde

“Ik wil graag zien hoe projecten in de praktijk verlopen, daarom wil ik het liefst buiten zijn en werken. Alleen op kantoor zitten is niets voor mij.”

Lees het hele verhaal van Heleen

Marije Albach

Derdejaarsstudent Leraar Basisonderwijs

“In het onderwijs wil je altijd het beste voor de kinderen, ze verdienen niet minder.”

Lees het hele verhaal van Marije
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×