Over de opleiding

“Ik kwam per toeval op de opleiding Leraar Basisonderwijs terecht. Mijn eerste keuze was namelijk Bedrijfskunde, maar dit paste niet bij mij. Daarom besloot ik een opleiding tot leraar Engels te gaan volgen. Het lesgeven vond ik zo leuk, dat ik uiteindelijk terecht ben gekomen bij de opleiding Leraar Basisonderwijs op de HZ.

Theorie direct in de praktijk toepassen
Al vanaf het eerste jaar loop je stage op een basisschool. In het eerste jaar loop
je een half jaar mee in de onderbouw en een half jaar in de bovenbouw, zodat je een beeld krijgt van het hele vak. Je krijgt vanuit de opleiding een plek toegewezen, ik kwam toevallig terecht bij mijn oude basisschool, dat was hartstikke leuk! Mijn stagebegeleiders waren juffen die mij vroeger les hebben gegeven. Naast dat ik opdrachten doe voor school, verzin ik ook zelf opdrachten. Dit hoeft niet altijd een opdracht van school te zijn, maar het geeft mij de kans om de kinderen beter te leren kennen. Door dit soort kansen te grijpen kan ik mijzelf ontwikkelen. Ik vind het fijn om theorie die ik leer in de lessen direct toe te passen in mijn werk op mijn stageplek. Op deze manier zie ik veel terug van wat ik heb geleerd en kan ik de theorie direct plaatsen.

Meedenken over de opleiding
De lessen op de HZ vind ik van hoog niveau en zijn professioneel op de momenten dat het nodig is. Binnen de HZ heerst een relaxte sfeer en dat zorgt voor een huiselijke, gezellige en prettige omgeving. Als student binnen de opleiding Leraar Basisonderwijs krijg je de mogelijkheid mee te denken over het curriculum. De opleiding staat open voor jouw mening: hoe kan het beter, wat moet er worden aangepast en wat wil jij zien? Zo krijg je de mogelijkheid om de opleiding vorm te geven. Er is veel ruimte voor eigen initiatieven en inbreng.”

Lees meer over de opleiding Leraar Basisonderwijs aan de HZ

Gerelateerd

Heleen Golverdingen

Derdejaarsstudent Bouwkunde

“Ik wil graag zien hoe projecten in de praktijk verlopen, daarom wil ik het liefst buiten zijn en werken. Alleen op kantoor zitten is niets voor mij.”

Lees het hele verhaal van Heleen

Noa Vork

Alumnus Maritiem Officier

“Wat je uiteindelijk aan boord meemaakt, kun je thuis niet uitleggen: echt heel gaaf!”

Lees de studentervaring van Noa

Alexander Rokven

Tweedejaarsstudent HBO-ICT

“Als je later een goed betaalde baan wilt hebben dan is het belangrijk dat je kennis hebt van de business én de IT. Deze combinatie leer je op de opleiding HBO-ICT.”

Lees de studentervaring van Alexander
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×