Over de opleiding

“Na mijn mbo-opleiding Onderwijsassistent ben ik op de HZ gestart bij de opleiding tot Leraar Basisonderwijs, maar na de eerste periode ben ik overgestapt naar de opleiding Pedagogiek. Ik merkte al snel dat ik het één-op-één contact leuker vond, dat vond ik terug in de opleiding Pedagogiek. Ik heb graag contact met verschillende mensen en als ik hen kan helpen maakt dat het nog beter.

Richting geven aan je studie 
De opleiding pedagogiek is heel breed. Ik leer er over de ontwikkeling van kinderen en jongeren tot 23 jaar, dit maakt het gevarieerd en interessant. Door middel van mijn minor Opvoedcoach kon ik meer kennis opdoen binnen dit  vakgebied. Deze minor gaf mij de kans om meer te leren over een specifiek onderwerp. Ik krijg bijvoorbeeld lessen over het maken van behandelplannen, methodieken, interventies en over het in beeld brengen van wat er allemaal speelt en ik leer observeren.

Toekomst 
Ik wil graag in een gesloten inrichting gaan werken. Dit omdat ik het interessant vind om met mensen te werken die buiten beeld vallen, die buiten de boot vallen of niet weten hoe ze uit bepaalde situaties kunnen komen. Deze situaties kan hen voor het leven tekenen. Ik wil graag een bijdrage leveren in het zoeken naar handvaten of oplossingen om deze situaties te verbeteren. Om hier ervaring op te doen ga ik in een gelijke instelling mijn afstudeeronderzoek uitvoeren.”

Gerelateerd

Angelique Jongepier

Derdejaarsstudent Leraar Basisonderwijs

“Ik heb daar de kans gekregen om te ontdekken wie ik ben en hoe ik zou willen zijn als leerkracht.”

Lees het hele verhaal van Angelique

Jessy Crucq

Vierdejaarsstudent Human Resource Management

“Ik voelde mij als een kind in een snoepwinkel toen ik mijn vakken mocht kiezen voor mijn minor.”

Lees Jessy haar hele verhaal

Anke de Pooter

Alumni Pedagogiek

“Tijdens mijn stage heb ik gewerkt met kinderen met een lichtelijk verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek.”

Lees het hele verhaal van Anke
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×