Watermanagement: Ezra vertelt over de opleiding

Wat houdt je opleiding Watermanagement in?

“De opleiding Watermanagement is heel breed. We hebben vakken over klimaatverandering, biologie, geologie en de maatschappij. We hebben een project voor de gemeente Goes gedaan om ideeën te bedenken om met klimaatverandering om te gaan. Daar moesten we maatregelen voor bedenken en een blog en vlog voor maken. Nu, op mijn stage, help ik bij het kweken van vis en volgend half jaar doe ik de HZ minor Offshore Renewable Energy. Dat is weer iets heel anders en dat spreekt mij persoonlijk enorm aan.”

En? Wat hebben jullie bedacht?

“We hadden gezien dat KWS een plastic road heeft ontwikkeld. Een weg van gerecyclede petflessen waar tijdelijk water in kan worden opgeslagen. Dus we hebben hen geïnterviewd om er meer van te weten. Echt een mooi product!”

Hoe bevalt Watermanagement?

“Tot nu toe goed! We werken veel met projecten. We hebben bijvoorbeeld een regenmeter gebouwd, dat mag gewoon van een petfles als het maar betrouwbaar is. En ik kijk uit naar de scheikundelessen.”

Voor welke studieroute heb je gekozen?

“Ik heb gekozen voor de aquatische kant van Watermanagement zijn. De biologische en technische vakken trekken me net iets meer. Het toepassen van deze kennis staat zeer centraal bij de opleiding, zo zijn er veel praktijk oefeningen in het lab en het veld; tijdens een studiereis naar Litouwen hebben wij bevoorbeeld de locale universiteit geholpen met het monitoren van de lagune. In een Living Lab zijn we dan weer bezig met experimenten naar bijvoorbeeld water qualiteit, maar ook naar het aquatische leven. Maar welke studieroute je ook kiest, tijdens de opleiding Watermanagement ben je allen op zoek zijn naar een duurzame toekomst op - voornamelijk - het gebied van waterbeheer.”

Hoe vind je het HZ-gebouw in Middelburg?

“Door te studeren in Middelburg is het automatisch leuker om les te hebben. Alles is modern. We hebben ook kantoortjes die je kunt reserveren. Kun je lekker stil met je eigen groepje werken. Ideaal! En je hebt werkruimtes met computers waar je huiswerk kunt maken. Ik vind het prettiger om op school te werken dan thuis. En de koffie is er ook beter dan thuis. Ze hebben er koffie van vers gemalen bonen…”

Wat heb je met water?

“De leukste plekken om te fietsen liggen langs het water. Behalve dan het stuk tussen Zierikzee en De Heerenkeet. Daar liggen schelpjes op het fietspad van vogels die ze kapot laten vallen. Het wielrennen staat overigens nu op een laag pitje. Maar het is een eigen keuze. Ik had wat tegenslagen waardoor ik er even geen zin meer in heb. Maar dat kan morgen weer anders zijn.”

Met dank aan Waterschap Scheldestromen. Foto door Rudy Visser.

Lees meer over de opleiding Watermanagement aan de HZ

Vraag het een student!
Heb jij vragen over de opleiding, de HZ of het studentenleven? Vraag het aan studenten van de opleiding Watermanagement!
Chat nu
Meld je aan voor een opleiding
Keuze gemaakt? Meld je eenvoudig aan voor een opleiding via Studielink.
Ga naar Studielink