Watermanagement: Ezra vertelt over de opleiding

Wat houdt je opleiding Watermanagement in?
“Het is nu nog heel breed. We hebben vakken over klimaatverandering, biologie, geologie en de maatschappij. We hebben een project voor de gemeente Goes gedaan om ideeën te bedenken om met klimaatverandering om te gaan. Daar moesten we maatregelen voor bedenken en een blog en vlog voor maken.”

En? Wat hebben jullie bedacht? 
“We hadden gezien dat KWS een plastic road heeft ontwikkeld. Een weg van gerecyclede petflessen waar tijdelijk water in kan worden opgeslagen. Dus we hebben hen geïnterviewd om er meer van te weten. Echt een mooi product!”

Hoe bevalt Watermanagement? 
“Tot nu toe goed! We werken veel met projecten. We gaan nu een regenmeter bouwen, dat mag gewoon van een petfles als het maar betrouwbaar is. En ik kijk uit naar de scheikundelessen.”

Volgend jaar moet je een keuze maken tussen delta management en aquatische ecotechnologie. Weet je al wat je zou willen?
“Als ik nu zou moeten kiezen, zou het de aquatische kant van watermanagement zijn. De biologische en technische vakken trekken me net iets meer.”

Hoe vind je het gebouw?
“Door het nieuwe gebouw is het automatisch leuker om les te hebben. Alles is modern. We hebben ook kantoortjes die je kunt reserveren. Kun je lekker stil met je eigen groepje werken. Ideaal! En je hebt werkruimtes met computers waar je huiswerk kunt maken. Ik vind het prettiger om op school te werken dan thuis. En de koffie is er ook beter dan thuis. Ze hebben er koffie van vers gemalen bonen…”

Wat heb je met water?
“De leukste plekken om te fietsen liggen langs het water. Behalve dan het stuk tussen Zierikzee en De Heerenkeet. Daar liggen schelpjes op het fietspad van vogels die ze kapot laten vallen. Het wielrennen staat overigens nu op een laag pitje. Maar het is een eigen keuze. Ik had wat tegenslagen waardoor ik er even geen zin meer in heb. Maar dat kan morgen weer anders zijn.”

Met dank aan Waterschap Scheldestromen. Foto door Rudy Visser.

Lees meer over de opleiding Watermanagement aan de HZ