Waarom heb je gekozen voor de opleiding Global Project and Change Management?

"Ik vond het idee van verandermanagement interessant. Ook sprak het mij erg aan dat ik opgeleid werd om niet alleen een bijdrage aan een bedrijf of organisatie te leveren als werknemer, maar om echt een positief verschil te maken. Global Project and Change Management (GPCM) is een studie dat focust op de toekomst. En ook niet onbelangrijk; je hebt met de opleiding veel baankansen."

En wat leer je precies?

"Tijdens de opleiding GPCM leer je meer over verandermanagement (change management) door middel van diverse duurzaamheidskwesties. Tijdens de lessen behandel je verschillende internationale vraagstukken en uitdagingen. Daarnaast ontwikkel je business skills en doe je onderzoek. Je kunt verder denken aan vakken zoals bedrijfskunde, (circulaire) economie en project management. Binnen GPCM is er bovendien een grote focus op persoonlijk ontwikkeling"

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Hoe is de sfeer op de opleiding?

"De leeromgeving is fijn en persoonlijk. Iedereen, zowel de docenten als je medestudenten, zijn enorm gemotiveerd en enthousiast. Verder is de opleiding een hele internationale studie. Zo zijn alle lessen in het Engels. Ook krijg je de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor een minor of stage."

Wat vond je het leukste van de opleiding?

"Dat de opleiding mij hielp om mezelf te ontwikkelen op allerlei verschillende fronten. Zo kreeg ik de kans om een deel van mijn studie naar Zuid-Korea te gaan. Dat semester was heel interessant en droeg veel bij aan mijn eigen ontwikkeling. Ik leerde een nieuwe cultuur kennen en nieuwe mensen. Andere studiegenoten gingen bijvoorbeeld naar Amerika of ergens in Europa. Het was leuk om te zien hoe wij als GPCM-studenten verspreid zaten over de hele wereld."

En hoe zit het eigenlijk met die baankansen?

"Over baankansen hoef je je geen zorgen te maken. Na je afstuderen heb je veel opties. Duurzaamheid is de toekomst en dat weten bedrijven, overheidsinstanties en grote organisaties ook. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld aan de slag als project manager bij een organisatie of als duurzaamheidsadviseur bij de provincie. Daarbij krijg je een diploma Business Administration, wat op het gebied van bedrijfskunde ook veel kansen geeft. Dus carrièrekansen genoeg en er komen er steeds meer bij!"

Wat doe jij nu na je afstuderen?

"Eigenlijk wilde ik na mijn afstuderen direct gaan werken, maar vanwege Corona heb ik toch besloten om verder te studeren. Momenteel studeer ik een Master Sustainability Sciences in Maastricht. Ik heb echt mijn vakgebied gevonden in duurzaamheid."

Hoe vond je trouwens de overgang van het mbo naar het hbo?

"Ik heb hiervoor mbo gedaan en de overstap naar het hbo vond ik best flink. Mijn motivatie zorgde er gelukkig voor dat ik nu mijn hbo-diploma op zak heb. Ik wil daarom iedere gemotiveerde mbo student adviseren het toch te proberen! Een hbo studie is in het begin even pittig maar na een tijdje went het studeren en is het toch een zeer waardevolle stap."

Heb je advies voor studiekiezers?

"Lees je goed in en bedenk waarom je een bepaalde studie wil doen. Waar ben jij geïnteresseerd in en waar word jij enthousiast van? Dat is in de eerste plaats belangrijk om over na te denken. Wil jij daarbij later niet alleen te werken voor geld, maar voor iets groters? Dan is GPCM een goede studiekeuze voor jou."

Lisa heeft de opleiding Global Project and Change Management gevolgd bij Hogeschool Windesheim in Zwolle. De opleiding wordt sinds studiejaar 2021-2022 ook aangeboden aan de HZ.

Lees meer over de opleiding Global Project and Change Management aan de HZ