Joyce volgt de deeltijdopleiding Bedrijfskunde aan de HZ. Als medewerker van een bank wil ze zich blijven ontwikkelen. "Wat mij vooral aanspreekt bij het traject dat HZ aanbiedt, is het persoonlijke aspect."

Waarom heb je gekozen voor de opleiding Bedrijfskunde deeltijd?

“Na mijn mbo-opleiding ben ik gaan werken bij een bank. De financiële wereld is altijd in volop in beweging. Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen. Tijdens mijn oriëntatie voor een nieuwe opleiding zag ik veel raakvlakken tussen mijn huidige werk en de deeltijdopleiding Bedrijfskunde, waardoor ik het heel goed kan combineren.”

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Waarom heb je voor de HZ gekozen?

“Ik had mijn werkgever al eens benaderd dat ze dit traject in deeltijd wilde opzetten. Vanuit mijn heb ik veel cursussen en opleidingen gevolgd. Wat mij vooral aanspreekt bij het traject dat HZ aanbiedt, is het persoonlijke aspect. Als ik iets wil vragen, dan neemt een docent de tijd voor je. Samen bekijken we hoe het toepasbaar is in de praktijk. Dat vind ik fijn aan deze school.”

Hoe bevalt het flexibel onderwijs je?

“Goed! Ik kan mijn tijd indelen zoals ik zelf wil, maar je moet wel discipline hebben. Er dingen voor laten en keuzes maken, een paar jaar lang. Maar het grootste voordeel: wat je leert is direct toepasbaar in de praktijk en dat is echt een win-winsituatie. Je bent jezelf aan het ontwikkelen, maar ook voor je werkgever is het fijn omdat je opdrachten uitvoert in belang van het bedrijf.”

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

“In mijn klas ben ik de enige uit de bankwereld, waardoor ik allerlei nieuwe mensen uit verschillende branches leer kennen. Zo krijg je een mooi beeld van wat er nog meer is. Daarnaast zie ik mezelf groeien en ik merk dat ik dit niveau aan kan. Als ik iets gehaald heb, dan ben ik echt trots op mezelf. En wat ik zo leuk vind aan een deeltijdopleiding, is dat je door docenten echt op een gelijkwaardig niveau wordt behandeld. Je merkt dat zij het ook leuk vinden en informatie bij studenten halen. Bedrijven ontwikkelen zich en voor hen is het interessant om te zien hoe het in de praktijk werkt. Ook stroom je door sommige vakken wat makkelijker heen, je bent ouder en hebt ervaring, dat scheelt enorm!”

Wat is het grootste misverstand over jouw opleiding?

"Bij de opleiding Bedrijfskunde hebben veel mensen een beeld dat je veel uit je hoofd moet leren, terwijl het juist een doe-studie is. Bovendien kun je met deze opleiding alle kanten uit. Zo studeer ik onder andere met iemand die bij een installateur werkt, een ander studiegenootje werkt bij de ANWB, maar ook met mensen die voor hun baan de hele wereld over reizen. Je bent bezig met economie, management en recht, maar ook hoe bedrijven, mensen en afdelingen zich gedragen. Dat zie je terug in vakken als marketing en organisatie en gedrag. Juist dat is zo leuk aan deze opleiding, dat het zo breed is.”

Lees meer over de deeltijdopleiding Bedrijfskunde aan de HZ