Bedrijfskunde: Juli over de opleiding

Waarom heb je gekozen voor de opleiding Bedrijfskunde?
"Ik had op de middelbare school een natuur en gezondheid profiel met economie, waardoor mijn keuzemogelijkheid voor opleidingen erg breed was. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de opleiding Bedrijfskunde."

Kun je meer vertellen over de opleiding?
"De opleiding Bedrijfskunde heeft heel veel verschillende kanten, zo heb je juridische, financiële, marketing en management gerelateerde vakken. In mijn eerste half jaar kreeg ik les in marketing, human resource, Nederlands, economie en privaatrecht. Dat geeft de breedte van de opleiding goed weer."

Hoe ziet het eerste jaar van een student Bedrijfskunde eruit?
"Het eerste jaar van de opleiding Bedrijfskunde bestaat vooral uit het volgen van lessen, met aan het einde van de twee semesters een tentamen. Bij een hbo-opleiding moet je vooral veel zelf doen, waarbij je op verschillende momenten begeleid wordt door docenten. Daarnaast werk je binnen de opleiding met medestudenten aan projecten."

Aan wat voor project heb jij gewerkt het eerste jaar Bedrijfskunde?
"Als opdracht in het eerste jaar, heb ik een concurrentieanalyse gemaakt van vliegmaatschappij Ryan Air. Binnen deze opdracht heb ik de concurrentie van Ryan Air op een rij gezet en met elkaar vergeleken. Met deze gegevens heb ik een plan geschreven over hoe zij de concurrentie voor kunnen blijven. Hierbij heb ik gekeken naar de marktsituatie, de zwakke en sterke punten van Ryan Air en hoe het bedrijf zichzelf kan verbeteren."

Wat vind je het leukste aan de opleiding tot nu toe?
"Binnen de opleiding vind ik het vooral erg interessant om concurrenten te analyseren en te onderzoeken. Ik heb gemerkt dat ik erg graag adviseer, maar dat ik zelf niet de persoon ben die met creatieve oplossingen komt. Later zie ik mijzelf carrière maken binnen een groot bedrijf, met veel mensen en misschien ook wel internationaal."

Lees meer over de opleiding Bedrijfskunde aan de HZ

Gerelateerd

Hanne

Vierdejaarsstudent Verpleegkunde

“Als verpleegkundige heb je echt contact met de patiënt, terwijl je ook bezig bent met medische zaken.”

Lees het hele verhaal van Hanne

Anneleen

Vierdejaarsstudent Communicatie

“Communicatie sprak me erg aan vanwege de combinatie van creativiteit, advies en met mensen omgaan. ”

Lees het hele verhaal van Anneleen

Jessica

Vierdejaarsstudent Human Resource Management

“Als je wat wilt, als je wat kan en je hebt ambities, dan kan de HZ je echt uitdagen en op weg helpen om nog meer te bereiken.”

Lees het hele verhaal van Jessica
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×