Bedrijfskunde: Juli over de opleiding

Waarom heb je gekozen voor de opleiding Bedrijfskunde?
"Ik had op de middelbare school een natuur en gezondheid profiel met economie, waardoor mijn keuzemogelijkheid voor opleidingen erg breed was. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de opleiding Bedrijfskunde."

Kun je meer vertellen over de opleiding?
"De opleiding Bedrijfskunde heeft heel veel verschillende kanten, zo heb je juridische, financiële, marketing en management gerelateerde vakken. In mijn eerste half jaar kreeg ik les in marketing, human resource, Nederlands, economie en privaatrecht. Dat geeft de breedte van de opleiding goed weer."

Hoe ziet het eerste jaar van een student Bedrijfskunde eruit?
"Het eerste jaar van de opleiding Bedrijfskunde bestaat vooral uit het volgen van lessen, met aan het einde van de twee semesters een tentamen. Bij een hbo-opleiding moet je vooral veel zelf doen, waarbij je op verschillende momenten begeleid wordt door docenten. Daarnaast werk je binnen de opleiding met medestudenten aan projecten."

Aan wat voor project heb jij gewerkt het eerste jaar Bedrijfskunde?
"Als opdracht in het eerste jaar, heb ik een concurrentieanalyse gemaakt van vliegmaatschappij Ryan Air. Binnen deze opdracht heb ik de concurrentie van Ryan Air op een rij gezet en met elkaar vergeleken. Met deze gegevens heb ik een plan geschreven over hoe zij de concurrentie voor kunnen blijven. Hierbij heb ik gekeken naar de marktsituatie, de zwakke en sterke punten van Ryan Air en hoe het bedrijf zichzelf kan verbeteren."

Wat vind je het leukste aan de opleiding tot nu toe?
"Binnen de opleiding vind ik het vooral erg interessant om concurrenten te analyseren en te onderzoeken. Ik heb gemerkt dat ik erg graag adviseer, maar dat ik zelf niet de persoon ben die met creatieve oplossingen komt. Later zie ik mijzelf carrière maken binnen een groot bedrijf, met veel mensen en misschien ook wel internationaal."

Lees meer over de opleiding Bedrijfskunde aan de HZ

Gerelateerd

Omar

Derdejaarsstudent Engineering

“We gingen aan de slag met elektronica en programmeren, toen wist ik: deze kant wil ik op.”

Lees het hele verhaal van Omar

Ramon

Vierdejaarsstudent Social Work

“Van de hogescholen die Social Work aanbieden stond de HZ voor mij bovenaan, omdat de opleiding landelijk op nummer één staat.”

Lees de studentervaring van Ramon

Thijs

Derdejaarsstudent Bedrijfskunde

“Met de opleiding word je eigenlijk een soort huisarts van de economie en de samenleving.”

Lees het hele verhaal van Thijs
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×