Waarom ben je Bouwkunde gaan studeren?

"Al van kinds af aan ben ik creatief en altijd met m’n handen bezig. Wanneer we naar de Efteling gingen, keek iedereen z’n ogen uit bij de attracties. Ik lette op andere dingen. Ik zag alleen maar dat het dak van de entree heel mooi was of liep naar een bijzondere vloer te kijken. Ik speelde met Lego en niet met Barbies. Logisch dus dat ik architect wil worden. De combinatie van techniek en creativiteit trekt me enorm. Dat is de reden dat ik Bouwkunde ben gaan studeren aan de HZ."

Hoe is het om te studeren aan de HZ?

"Ik heb vooral gekozen om Bouwkunde aan de HZ te studeren omdat de opzet hier kleinschalig is. Je kunt ook naar Rotterdam, maar daar zit je per les zo met 200 studenten. Aan de HZ sta je dicht bij de leraren en je krijgt meer feedback. Ik ben nog maar net begonnen, maar het voelt alsof ik hier al jaren ben. Je kunt goed bij de leraren terecht. Ik weet precies wie ik om hulp moet vragen als ik meer moet weten over constructie, maar ook wie ik moet aanspreken als het om architectuurgeschiedenis gaat."

Hoe bevalt het om veel in groepjes te werken?

"Voordat ik Bouwkunde ging studeren aan de HZ, heb ik het Technasium gedaan. Daar werkten we ook in groepjes aan projecten. De HZ zie ik als een fijne voortzetting van die methode. Ik ben iemand die graag de leiding neemt, maar het is wel belangrijk dat iedereen binnen een project de ruimte krijgt om iets te zeggen. We brengen allemaal verschillende kennis in. De mensen die van het mbo komen, hebben betere materialenkennis dan ik. Ik weet vaak weer meer van wiskunde en bouwkunde. Het mooie is: doordat we elkaar versterken, gaan we allemaal dezelfde kant op."

Wat vind je bijzonder aan de opleiding Bouwkunde op de HZ?

"Er worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd voor Bouwkundestudenten van de HZ. We hebben regelmatig excursies naar architectenbureaus. Ze geven uitleg over waar zij mee bezig zijn. Je kunt wat zij vertellen gelijk gebruiken binnen je eigen project. De Bouwkundestudenten en -leraren komen elke woensdag bij elkaar voor de lunch. Dat is heel gezellig. En er zijn altijd presentaties of gastsprekers. Wat ook heel bijzonder is: als een docent heeft gesolliciteerd naar een baan binnen Bouwkunde aan de HZ, dan krijgen we een gastles die we mogen beoordelen. Daar is de HZ toch wel vrij uniek in, denk ik."

Lees meer over de opleiding Bouwkunde aan de HZ