Kwaliteit & Accreditatie

Accreditatie
De HZ is een door de overheid gefinancierde instelling, die het instituut toestaat officieel erkende diploma's en wettelijk beschermde titels toe te kennen aan afgestudeerden van de geaccrediteerde opleidingen. Om overheidsfinanciering in Nederland te verkrijgen, moeten instellingen voldoen aan een aantal kwaliteitseisen. Alle geaccrediteerde opleidingen zijn opgenomen in het CROHO, het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs. Alle opleidingen zijn geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). HZ bacheloropleidingen hebben het recht om bachelor-getuigschriften toe te kennen binnen hun eigen domein.

Kwaliteit
De HZ wordt jaarlijks door verschillende organisaties beoordeeld op kwaliteit, waaronder door de Hbo Keuzegids. Uit de beoordeling van de Keuzegids hbo 2020 blijkt dat de HZ op de tweede plaats van beste middelgrote hogescholen van Nederland staat. Tevens behoort de HZ hiermee voor het tiende jaar op rij tot de beste hogescholen van het land. Vier opleidingen zijn beoordeeld als ‘topopleiding’ en de HZ heeft dit jaar negen opleidingen in de top 3 staan. 

Kwaliteitsafspraken
De HZ heeft als eerste van de 37 hogescholen in Nederland een akkoord van de minister van OC&W ontvangen op haar HZ Kwaliteitsplan in het kader van de Kwaliteitsafspraken. Het grootste deel van de financiële middelen die beschikbaar komen, wordt verdeeld over de HZ-opleidingen. De rest van het budget komt centraal beschikbaar voor HZ brede projecten.
De volgende plannen zijn goedgekeurd:

  • Behoud en mogelijke uitbreiding van Onderwijzend Personeel 
  • Versterking van de HZ community en studentparticipatie
  • Versterking van HZ als lerende en samenwerkende organisatie
  • Doorontwikkeling van een inspirerende campus 


Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×