Werk je als verzorgende of verpleegkundige binnen een niet-acute zorgafdeling? En wil je leren hoe je effectief, snel en deskundig handelt bij vitaal bedreigde cliënten of patiënten? Volg dan de cursus Vitaal Bedreigde Zorgvrager aan de HZ. Met hulp van oefenmaterialen en een gesimuleerde omgeving leer je hoe je klinisch redeneert en hoe je de ABCDE- en SBARR-methodieken toepast op jouw praktijksituatie.
Deze cursus is ontwikkeld voor individuele zorgprofessionals en teams buiten de acute zorg, zoals medewerkers in een verzorgingshuis. De cursusinhoud, opbouw en duur (variërend in aantal dagdelen) worden afgestemd op jouw specifieke werksituatie en leerdoelen. Om dit goed te kunnen afstemmen, vindt er voorafgaand een intakegesprek plaats.
Wat leer je tijdens de cursus?
Tijdens de cursus leer je klinisch redeneren in acute situaties, met als leidraad de ABCDE-methodiek (Airway, Breathing, Circulation, Disability, Exposure). Dit helpt je om in een kritieke situatie de meest urgente zorgvraag te herkennen en daar doelgericht naar te handelen. Ook biedt de cursus handvatten voor heldere communicatie met andere zorgverleners via de SBARR-methode, zodat informatie in spoedsituaties snel en duidelijk overgebracht wordt.
Na afronding van de cursus heb je de vaardigheden en het zelfvertrouwen om bij vitaal bedreigde cliënten doelgericht en professioneel op te treden.