Als favoriet opslaan

Verpleegkunde (HBO-V)

Wil jij naast het geven van patiëntenzorg ook actief een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg? Kies dan voor de verkorte HZ-opleiding Verpleegkunde in deeltijd en jouw werkdagen zijn gevuld met het zorgen voor en ondersteunen van mensen in de zorg.

De opleiding Verpleegkunde maakt van jou een professional in de zorg. Deze zorg is nu en in de komende jaren volop in verandering. Organisaties in de huidige vorm veranderen, fuseren en gaan meer samenwerken. Samen zorgen zij voor een optimale zorg voor de patiënt. Deskundige verpleegkundigen die de zorg in goede banen kunnen leiden zijn onmisbaar. Kies jij voor dit mooie vak?

Lees meer
Download brochure

Opbouw opleiding

Lees hier alles over de opbouw van je opleiding. 

Instroomassassment

Na je inschrijving bij Studielink neem je deel aan een instroomassessment en maak je een portfolio van je werkervaring. Hiermee toon je aan welke lesstof en leeruitkomsten je al beheert. Na een beoordeling hoor je voor welke leeruitkomsten je vrijstelling krijgt en of je in aanmerking komt voor het verkorte traject.

​Propedeuse & hoofdfase A

Hier wordt de basis gelegd om als hbo-professional aan de slag te gaan. Je start met leren studeren om je opleiding zo effectief mogelijk te doorlopen. Je bent nu in staat om verbinding te maken tussen werkuitvoering en de te behalen competenties. Je beschikt over methodische kennis voor praktische vraagstukken.

Hoofdfase B

Je leert je verder te ontwikkelen als hbo-professional. Naast nieuwe leeruitkomsten, volg je een minor waarmee je jouw kennis verdiept of verbreedt. Tenslotte voer je in de afstudeerfase een onderzoeksproject uit en studeer je af met een slotportfolio. Na afronding van je bachelor, heb je je ontwikkeld tot een kritische hbo-professional. Je hebt een ondernemende houding ontwikkeld en ziet mogelijkheden om werkzaamheden en processen te verbeteren. Je bent goed in staat om zelfstandig te werken en oplossingen te vinden voor complexe problemen.

Flexibel studeren in deeltijd

Als je de hbo-opleiding Verpleegkunde in deeltijd volgt, dan krijg je flexibel onderwijs.

Flexibel deeltijdonderwijs

Flexibel onderwijs betekent: maatwerk. Je bepaalt zelf (in overleg met je werkplek) hoe je leert en in welke volgorde je onderwerpen behandelt. Je gaat op zoek naar leermogelijkheden in je eigen omgeving, zoals projecten waarbij je kunt aansluiten of (nieuwe) taken die je uitvoert. Deze combinatie van leren tijdens het werken bespaart jou en je werkgever tijd.  

Leerstijl 
We bieden je verschillende manieren om te leren. Bijvoorbeeld online, digitaal, face-to-face, klassikaal en met groepsbijeenkomsten. Jij kiest welke vormen bij jou en jouw situatie passen. Door samen te leren met studenten met verschillende beroepen leer je een onderwerp vanuit diverse invalshoeken te benaderen. 

Meer weten over deze manier van leren? Lees meer over flexibel deeltijdonderwijs.

Duaal studeren

Het is mogelijk om de opleiding Verpleegkunde Deeltijd duaal te volgen. 

Werkplek

Je hebt tijdens je opleiding een werk- of praktijkplek nodig van 12 tot 16 uur. Op deze manier kun je opdrachten in de praktijk uitvoeren en kun je dit beter in de context plaatsen. 

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten beschrijven wat je moet kennen en kunnen als je de hbo-opleiding Verpleegkunde afrondt. 

Begeleiding

Je studieloopbaancoach (SLC) houdt samen met jou je studievoortgang in de gaten en adviseert en coacht. Hij of zij bespreekt met jou hoe je leeruitkomsten handig kunt plannen in combinatie met je werk en privéleven. En hoe je leeruitkomsten kunt integreren in je werk. Bij docenten kun je terecht met inhoudelijke vragen. Zij helpen je de juiste kennis te vinden.

Studiebelasting

Lees hier hoeveel tijd je gemiddeld besteed aan de deeltijdstudie Verpleegkunde. 

Studieduur

De studieduur is flexibel. Hoe lang jij over je studie doet is mede afhankelijk van het aantal leeruitkomsten dat je per semester inplant, je werkervaring en het aantal vrijstellingen dat je hebt. 

De norm voor een volledige bacheloropleiding is 4 jaar. Je dient 240 ec te behalen. Afhankelijk van de leeruitkomsten, kunnen studenten met een verpleegkundig diploma niveau 4 rekenen op een verkorte opleiding van 2,5 jaar. 

Urenbelasting

Houd rekening met 20 uur (zelf)studie per week. Hoeveel tijd je aan je studie besteed hangt mede af van de werkervaring en kennis die je al hebt en het aantal leeruitkomsten dat je per semester inplant. Rond tentamenweken heb je te maken met een piek in je studie-uren. 

Bijeenkomsten

Bijeenkomsten op de HZ zijn wekelijks op donderdag.

Deze bijeenkomsten zijn niet verplicht. Wij bieden je de mogelijkheid om samen te werken met andere studenten door met en van elkaar te leren. Tijdens schoolvakanties zijn er geen bijeenkomsten.  

Toelatingseisen

Voor deze deeltijdopleiding Verpleegkunde gelden de volgende toelatingseisen:

Je hebt een mbo verpleegkunde niveau 4 afgerond of een in-service opleiding A, B, Z. 

Daarnaast heb je een relevante werkplek van 12 tot 16 uur per week nodig. HZ beoordeelt of jouw werkplek relevant is. 

Praktische informatie

Alle belangrijke informatie over de deeltijdstudie Verpleegkunde vind je hier op een rij. 

Studiekosten

Naast het bepaalde collegegeld zijn er kosten verbonden aan je studie, bijvoorbeeld voor je boeken en externe examens. Kosten voor je laptop, reis en verblijf zijn hierbij niet meegerekend.

Startmoment

De deeltijdopleiding Verpleegkunde start in september. 

Locatie

HZ University of Applied Sciences, Edisonweg 4 in Vlissingen. 

Aanmelden en inschrijven

Wil je je graag aanmelden voor de deeltijdopleiding Verpleegkunde? Lees alles over jezelf aanmelden of ga direct naar Studielink.

Adviesgesprek

Overweeg jij om (weer) te gaan studeren, maar weet je niet zeker of het wel bij jou past? Vraag een adviesgesprek aan! Tijdens dit gesprek geven we je meer informatie over de inhoud van de opleiding, studievorm en de combinatie tussen studeren, werken en je privéleven.

Na de opleiding

Diploma

Na het behalen van de bachelor Verpleegkunde mag je de titel 'Bachelor of Nursing' achter je naam zetten. 

Beroepen

Als afgestudeerd verpleegkundige ben je breed inzetbaar. Je kunt werken in veel verschillende takken van de zorg. Je kunt gaan werken in de wijkzorg of thuiszorg, waarbij je zorg verleent aan zorgvragers thuis. Ook kun je aan de slag in het ziekenhuis, waarbij je de keuze hebt uit verschillende specialismen. Ga aan de slag als verpleegkundige op een chirurgische afdeling, bij cardiologie of neurologie. Samen met een team van artsen en andere zorgverleners zorg je voor een optimale zorg. Daarnaast kun je terecht in de psychiatrie, ouderenzorg en de sociale gezondheidszorg.

Als favoriet opslaan

Gerelateerd

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×