Associate degree

Tourism Management

Tourism Management

Ontdek je graag nieuwe bestemmingen en culturen en spreken vrije tijd, reizen en gastvrijheid je aan? Ben je creatief, ondernemend en sociaal? Kies dan voor de tweejarige Associate degree Tourism Management en ontwikkel jezelf tot pionier binnen de toeristische- en hospitality sector en studeer midden in de toeristische praktijk in Zeeland.


Tijdens de Associate degree Tourism Management ontwikkel je producten voor de toeristische markt, waarbij de toerist centraal staat. Je kent de gast als geen ander en weet daardoor goed in te spelen op zijn of haar wensen. Je hebt een talent voor organiseren, je bent creatief en je maakt gemakkelijk contact andere mensen, ook wanneer dit in een andere taal is of wanneer zij een andere culturele achtergrond hebben. Daarnaast ben je iemand die verandering als een uitdaging ziet en denkt in kansen. Wanneer je aan het werk gaat ben je de verbindende schakel tussen verschillende organisaties, het bedrijf en de gast en binnen je eigen organisatie om ervoor te zorgen dat de toerist een ultieme beleving ervaart.


Vind je vier jaar studeren te lang? Kies dan voor deze tweejarige Associate degree!

Lees meer

Kenmerken

  • Associate degree
  • Voltijd
  • Engels
  • Vlissingen
  • September
Programma

Programma

De toeristische- en hospitality sector, zowel regionaal als internationaal, staan tijdens je studie centraal. Hostmanship en gastbeleving zijn hierbij belangrijke begrippen. Je leert hoe je mensen, of het nou een gast of een medewerker is, het gevoel te geven dat ze welkom zijn (hostmanship). Je bent in staat om mensen te verbinden, zodat je als je aan het werk gaat de schakel bent tussen het bedrijf, de medewerker en de gast. Daarnaast weet je hoe je meerdere organisaties bij elkaar krijgt om bijvoorbeeld een stad of regio te promoten.

Je doet in verschillende modules kennis op over onderwerpen als marketing, human resource management, onderzoek, interculturele communicatie, strategisch management en financieel management. Je ontwikkelt een ondernemende houding en gaat vanaf dag 1 samen met andere studenten aan de slag met opdrachten voor bestaande bedrijven. Ook ontwikkel je tijdens je hele studie jouw onderzoeksvaardigheden en leer je zelfstandig onderzoek uitvoeren. Je sluit de opleiding in het tweede jaar af met een afstudeeronderzoek.

Proefstuderen

Wil jij in september 2023 starten met de opleiding Tourism Management? Meld je dan aan om te gaan proefstuderen wanneer het jou uitkomt.

Ervaringen

Studenten aan het woord

Wil je weten wat onze studenten van de associate degree Tourism Management vinden en waarom ze voor deze opleiding hebben gekozen? Lees hun verhaal!

Toelatingseisen

Je hebt een mbo-diploma op niveau 4 of een havo- of vwo diploma. De opleiding is een economische managementopleiding, dus een goede kennis van Economie is aanbevolen. Je kunt eventueel een schakelcursus Economie op de HZ volgen. Kennis van vreemde talen is belangrijk en vooral Duits en Engels zijn belangrijk wanneer je in Nederland aan de slag gaat.

Bekijk de toelatingseisen voor de Associate Degree Tourism Management.

Aanmelden en inschrijven

Wil je je graag aanmelden voor de opleiding Tourism Management? Lees hier alles over jezelf aanmelden of ga direct naar Studielink.

Toelatingseisen

Je hebt een mbo-diploma op niveau 4 of een havo- of vwo diploma. De opleiding is een economische managementopleiding, dus een goede kennis van Economie is aanbevolen. Je kunt eventueel een schakelcursus Economie op de HZ volgen. Kennis van vreemde talen is belangrijk en vooral Duits en Engels zijn belangrijk wanneer je in Nederland aan de slag gaat.

Bekijk de toelatingseisen voor de Associate Degree Tourism Management.

Studiekosten

Naast het bepaalde collegegeld zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken en excursies. Deze kosten zijn ongeveer €500,- per jaar.

Leslocatie

De lessen worden verzorgd aan de Edisonweg 4, Vlissingen.

Studeren in Zeeland

Naast studeren is een leuke studententijd minstens zo belangrijk. En heb je al besloten of je op kamers gaat? Ontdek het studentenleven in Zeeland.

Contact

Heb je vragen over de inhoud van de opleiding? Vul dit formulier in en de studiekeuzeadviseur neemt contact met je op.
Of heb je algemene vragen? Stuur een mail naar info@hz.nl of bel 0118-489890.

Jouw toekomst

Na de opleiding

Diploma

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Als afgestudeerde Associate degree heb je vanaf nu een hbo-diploma niveau vijf op zak. Je mag de titel Associate degree (Ad) achter je naam zetten.

Beroepen

Met je diploma op zak heb je volop mogelijkheden in de wereld van toerisme, vitaliteit en wellness. Zowel nationaal als internationaal. Wanneer je al in de toeristische sector werkt, dan kun je gaan voor een hogere of nieuwe functie bij je huidige of nieuwe werkgever. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als assistent-manager of als adviseur op het gebied van health & lifestyle . Liever aan de slag met je eigen bedrijf? Vanaf de eerste dag aan de HZ leren wij je alle skills die je nodig hebt om je eigen bedrijf te starten.

Doorstuderen

Als Associate word je in twee jaar opgeleid tot niveau 5. Ben je nog niet uitgeleerd? Dan kun je nog twee jaar doorstuderen om je bachelor Vitality & Tourism Management te halen. Na het behalen van je bachelor mag jij jezelf ‘Bachelor of Business Administration’ noemen.

Studiekeuzehulp

Ontdekken of deze opleiding bij je past? Dan kan het helpen deel te nemen aan een studiekeuzeactiviteit. Meld je aan voor een van onderstaande activiteiten.

Vraag het een student!

Heb jij vragen over een opleiding, de HZ of het studentenleven? Vraag het aan één van onze studenten.

Chat nu
Overzicht studiekeuzeactiviteiten
Social

Ontdek de opleiding @hzuniversityofappliedsciences

Gerelateerd

Gerelateerde opleidingen

Als favoriet opslaan