Als favoriet opslaan

Tourism Management Associate Degree

Mensen de ultieme ervaring laten beleven op het gebied van welzijn en toerisme, dat is de opleiding Tourism Management aan de HZ. En waar kun je die beter volgen dan aan de kust van Zeeland? Jij bent straks de expert op het gebied van wellness en toerisme.

Mensen vinden het steeds belangrijker om een gezonde leefstijl te ontwikkelingen, hun vrije tijd op een zinvolle manier te besteden en hun kwaliteit van leven te verhogen. Tijdens de opleiding leer je alles over voeding, reizen, beweging, ontspanning, meditatie en lichaamsverzorging om zo optimaal mogelijk op die wensen in te kunnen spelen. Na je afstuderen ontwikkel je toeristische pakketten en wellnessconcepten die perfect aansluiten op de wensen van je gasten. Je weet hoe belangrijk gastvrijheid is en zorgt voor een goede communicatie tussen gasten en personeel.

Je hebt een talent voor organiseren, je bent gastvrij en creatief en je maakt gemakkelijk contact andere mensen, ook wanneer dit in een andere taal is of wanneer zij een andere culturele achtergrond hebben. Wil jij straks aan de slag met toerisme en vitaliteit, maar vind je vier jaar studeren te lang? Met de Associatie Degree Tourism Management word je in twee jaar opgeleid tot een creatieve en ondernemende allround professional!

Lees meer
Download brochure

Opbouw opleiding

Tijdens de opleiding ontwikkel je jezelf tot specialist op het gebied van wellness en toerisme. Vanaf de start van je opleiding werk je veel aan praktijkopdrachten. Je analyseert beroepsproblemen die je later in een bedrijf tegen kunt komen en werkt met andere studenten aan oplossingen hiervoor.

Je gaat aan de slag met onderwerpen zoals marketing, ondernemerschap, hospitality en personeelsmanagement. Je volgt twee talen: Engels en een vreemde taal (Spaans of Duits op beginnersniveau of Frans op gevorderd niveau), cursussen op het gebied van wellness en vitaliteit en je organiseert sport- en bewegingsactiviteiten. De opleiding wordt alleen in het Engels aangeboden, waardoor je vanaf dag één met studenten uit andere landen samenwerkt en andere culturen leert kennen. 

Tijdens (internationale) excursies volg je lezingen en bezoek je bedrijven om de nodige praktijkkennis op te doen. Je rond de opleiding af door middel van een assessment.

Toelatingseisen

Je hebt een mbo-diploma op niveau 4 of een havo- of vwo diploma. De opleiding is een economische managementopleiding, dus een goede kennis van Economie is aanbevolen. Je kunt eventueel een schakelcursus Economie op de HZ volgen. Kennis van vreemde talen is belangrijk en vooral Duits en Engels zijn belangrijk wanneer je in Nederland aan de slag gaat. 

Bekijk de toelatingseisen voor de Associate Degree Tourism Management. 

Praktische informatie

Studiekosten

Naast het bepaalde collegegeld zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken en excursies. Deze kosten zijn ongeveer  €500,- per jaar.

Aanmelden en inschrijven

Wil je je graag aanmelden voor de opleiding Tourism Management? Lees hier alles over jezelf aanmelden of ga direct naar Studielink.

Leslocatie

De lessen worden verzorgd aan de Edisonweg 4, Vlissingen.

Studeren in Zeeland

Naast studeren is een leuke studententijd minstens zo belangrijk. En heb je al besloten of je op kamers gaat? Ontdek het studentenleven in Zeeland. 

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze opleiding? Neem dan contact op met het Academiebureau voor Economie & Management, via tel. 0118 - 489 000 of via ri.brouwers@hz.nl

Na de opleiding

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Als afgestudeerde Associate degree heb je vanaf nu een hbo-diploma niveau vijf op zak.

Met je diploma op zak heb je volop mogelijkheden in de wereld van toerisme, vitaliteit en wellness. Zowel nationaal als internationaal. Wanneer je al in de toeristische sector werkt, dan kun je gaan voor een hogere of nieuwe functie bij je huidige of nieuwe werkgever. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als assistent-manager of als adviseur op het gebied van health & lifestyle . Liever aan de slag met je eigen bedrijf? Vanaf de eerste dag aan de HZ leren wij je alle skills die je nodig hebt om je eigen bedrijf te starten.

Als Associate word je in twee jaar opgeleid tot niveau 5. Ben je nog niet uitgeleerd? Dan kun je nog twee jaar doorstuderen om je bachelor Vitality & Tourism Management te halen. Na het behalen van je bachelor mag jij jezelf ‘Bachelor of Business Administration’ noemen.

Als favoriet opslaan

Gerelateerd

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×