Let op: niet elk onderzoeksproject is elk semester beschikbaar. Als je geïnteresseerd bent in een specifiek onderwerp, neem dan contact op met de contactpersoon om de beschikbaarheid van het project na te vragen en een afspraak met de onderzoeker te maken. Als meerdere studenten interesse tonen in hetzelfde onderwerp, kan het gebeuren dat de onderzoeker interviews afneemt om de meest geschikte kandidaten te kiezen.
Energy Transition
Leer over de financiële, sociale, technische en creatieve aspecten van de energietransitie. Duurzame oplossingen zijn complex en betrokkenen hebben vaak tegengestelde belangen. Met een multidisciplinair team van 3 of 4 studenten benader je je aanpak vanuit verschillende expertises en invalshoeken.
Meer weten? Stuur een mail naar Marjoleine Dootingh
Water Technology
Ontwikkel technieken om water zo efficiënt mogelijk te (her)gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het ontzouten van zeewater voor waterstofproductie, het nazuiveren van afvalwater voor de landbouw, het zuiveren van industrieel water tot proceswater of het zuiveren van verschillende waterstromen met behulp van wetlands. Ook houdt de onderzoeksgroep Water Technology zich bezig met het terugwinnen van waardevolle stoffen uit water, het beoordelen van de milieu-impact van verschillende technieken en het monitoren van waterzuiveringsinstallaties.
Meer weten? Stuur een mail naar Bart Letterie
Biobased Building
Onderzoek en verbeter biobased bouwmaterialen. Afhankelijk van je opdracht ga je bijvoorbeeld productideeën testen, nieuwe producten ontwikkelen of onderzoek doen naar innovatieve toepassingen.
Meer weten? Stuur een mail naar Marianna Coelho
Circular Economy
Draag bij aan de vergroening van het HZ-terrein. Ontwerp circulaire beplanting, creëer studeer- en ontmoetingsruimtes of werk aan het voedselbos. Je zorgt dat de benodigde materialen circulair zijn en denkt mee hoe voedsel en materialen binnen de HZ (her)gebruikt kunnen worden.
Meer weten? Stuur een mail naar Ingrid de Vries
Marine Biobased Chemistry
Onderzoek mariene bronnen voor voedseltransitie, eiwitvervanging en duurzame verpakkingen. Voer chemische analyses uit en leer complexe onderzoeksvaardigheden. De onderzoeksgroep Marine Biobased Chemistry gebruikt chemische kennis om mariene bronnen te onderzoeken, bijvoorbeeld om de voedseltransitie in Zeeland vorm te geven. Je kunt je samen met je projectgroep bezighouden met de toepassingen van zeewier, je verdiepen in eiwittransitie, of voedselverpakkingen ontwikkelen. Ook zijn er chemieprojecten, bijvoorbeeld om smaak- en geurstoffen te analyseren. Je leert hoe je een complex onderzoek aanpakt, experimenten uitdenkt, data analyseert en onderzoeksresultaten presenteert.
Meer weten? Stuur een mail naar Tanja Moerdijk
HZenzor
Om onderzoek te doen naar waterkwaliteit heeft de HZ twee zelfsturende sensorboten: HZenzor 1 en HZenzor 2. De boten van twee meter lang zijn een platform vol meetapparatuur. Tijdens dit project verbeter je de navigatie en functionaliteit van zelfsturende sensorboten voor waterkwaliteitsonderzoek. Je werkt aan mechatronica, programmering en test de aanpassingen met je team.
Meer weten? Stuur een mail naar Willem Haak
Climate Adaptation
Werk met de onderzoeksgroep Resilient Deltas aan klimaatadaptatie en flood risk management. Combineer expertises zoals watermanagement, risicoanalyse en ruimtelijke planning.
Meer weten? Stuur een mail naar Jasper van den Heuvel
Innovation in Education
Het lectoraat Excellence and Innovation in Education houdt zich bezig met toekomstbestendig onderwijs. Door toenemende digitalisering, vergrijzing en globalisering is het onderwijs steeds op zoek naar innovatieve oplossingen. In een interdisciplinaire groep ga je aan de slag met een actueel vraagstuk uit de onderwijswereld.
Meer weten? Mail Hilde Kooiker - den Boer
Food Innovation
Duik in de wereld van voedselinnovatie en verken de toekomst van duurzame en innovatieve voedseloplossingen in de regio Zeeland. Door dit onderzoeksonderwerp te kiezen, krijg je de kans om aan uiteenlopende projecten te werken, van het ontdekken van nieuwe toepassingen voor regionale ingrediënten tot het aanpakken van uitdagingen op het gebied van voedselproductie, voedselverwerking en duurzaamheid.
Meer weten? Mail Judith van Poppel