Als GGZ-agoog help je mensen met een psychische aandoening of verslaving bij hun herstel. De vaardigheden daarvoor leer je tijdens deze maatwerkopleiding die we samen zo inrichten dat deze aansluit op jou, je werk én de ervaring die je al hebt. Na afloop ben je geregistreerd GGZ-agoog en maak je het verschil voor mensen die je steun hard nodig hebben.
Als GGZ-agoog weet je alles van psychische aandoeningen en hun behandelingen. Dat vormt voor jou de basis om mensen met een psychische aandoening of verslaving te helpen herstellen. Je werk is allesomvattend. Je hebt oog voor de sociale en maatschappelijke achtergrond van je cliënten.
Bruggen bouwen en mensen helpen
Je werkt op het snijvlak van GGZ en samenleving in een verbindende functie tussen ambulante en klinische zorg, tussen GGZ en het sociaal domein. De vaardigheden voor dit alles leer je tijdens deze maatwerkopleiding die we samen zo inrichten dat deze aansluit op jou, je werk én je werkervaring. Na afloop ben je geregistreerd GGZ-agoog en maak je het verschil voor mensen die je steun hard nodig hebben.
Leren van en in de praktijk
Je bent, wanneer je aan de opleiding begint, al werkzaam in de GGZ of de verslavingszorg (of hebt uitzicht op een baan binnen dat werkveld) en je zet je dus al in voor het welzijn en de psychische gezondheid van mensen. Tijdens de opleiding GGZ-agoog verdiep je je hier nog meer in en leer je alles over het ondersteunen van herstel en maatschappelijke participatie van mensen die psychisch kwetsbaar zijn. Dat doe je in verschillende modules die allemaal betrekking hebben op je werk. De leerdoelen van deze modules kun je behalen op de werkvloer. Je krijgt ondersteuning in de vorm van online consultatie en coachingsmomenten. Daarnaast bieden we actuele en verdiepende activiteiten aan, zoals themadagen, panopto-video’s en documentaires.
Wie kan deze opleiding volgen?
Deze opleiding is bedoeld voor professionals die al werkzaam zijn in de GGZ of verslavingszorg en ook een getuigschrift Hogere Sociale Studies (HSS) hebben (of een van de voorgangers* hiervan) maar geen uitstroomprofiel GGZ-agoog gevolgd hebben.
De titel GGZ-agoog is een beschermde titel. Met het behalen van de beroepsregistratie ‘GGZ-agoog’ kunnen de cliënten en je werkgever erop vertrouwen dat je vakbekwaam bent.
(*) HSS-opleidingen / voorgangers: Social Work, HBO-J, IW, SPH, MWD, CMV, Toegepaste Psychologie, Pedagogiek, Godsdienst Pastoraal Werk, Sociaal Juridische Dienstverlening en Creatieve Therapie.