Als favoriet opslaan

Cambridge Engels

Cambridge cursussen Engels kunnen gevolgd worden op vier niveaus: Preliminary (PET), First (FCE), Advanced (CAE) en Proficiency.

De Cambridge examens zijn geschikt voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs, studenten, mensen uit het bedrijfsleven en voor degenen die de cursus voor privé doeleinden willen volgen.

Lees meer

Opbouw opleiding

Je wordt tijdens de cursussen goed voorbereid op de examens. Deze staan onder supervisie van de University of Cambridge en worden wereldwijd erkend. Om te slagen voor het examen Cambridge English moet je werken aan diverse taalvaardigheden. Er worden diverse onderdelen getoetst: schrijfvaardigheid, taalvaardigheid, luistervaardigheid en spreekvaardigheid. 

Niveaus Cambridge Engels

Preliminary English (PET)

Preliminary is bedoeld voor beginners. Je beheerst al een klein beetje Engels, maar je wilt je vaardigheden graag verbeteren. Aan het eind van de cursus ben je in staat om eenvoudige teksten en artikelen te lezen, kun je e-mails en brieven schrijven over alledaagse onderwerpen, kun je aantekeningen maken (bijvoorbeeld in vergaderingen) en je begrijpt taalgebruik omtrent meningen, opinie en gevoelens. Met je PET certificaat toon je aan dat je je op basisniveau kunt redden in alledaagse situaties. Het niveau volgens de Council of Europe Level is B1. (Het niveau in Engels loopt op van A1 en A2 naar C2. A1 is daarbij het absolute beginnersniveau, C2 is het hoogste niveau dat uiteindelijk gehaald kan worden.) Om het examen succesvol af te ronden zijn ongeveer 350 tot 400 (zelf) studie uren nodig.*

Meer informatie over PET vind je op de website van Cambridge

First Certificate in English (FCE)

FCE is het examen dat wereldwijd het meeste afgenomen wordt. Als je al wat Engelse vaardigheden beheerst, is dit examen misschien wel geschikt voor jou. FCE is ontwikkeld voor het gebruik van de Engelse taal in alledaagse omstandigheden, inclusief situaties tijdens zaken en studie. Het niveau volgens de Council of Europe Level is B2. (Het niveau in Engels loopt op van A1 en A2 naar C2. A1 is daarbij het absolute beginnersniveau, C2 is het hoogste niveau dat uiteindelijk gehaald kan worden.) Om het examen succesvol af te ronden zijn ongeveer 500 tot 600 (zelf) studie uren nodig.*

Meer informatie over FCE vind je op de website van Cambridge. 

​Certificate in Advanced English (CAE)

CAE is een vervolg op de FCE cursus, maar kan ook gedaan worden door kandidaten die al voldoende Engels beheersen om met deze cursus te starten. Tijdens de cursus leer je de taal nog effectiever te gebruiken, waardoor je nog zelfverzekerder bent en overkomt in sociale en zakelijke situaties.
CAE wordt geaccepteerd door de meeste buitenlandse universiteiten, het niveau van deze cursus staat gelijk aan het C1 niveau volgens de Council of Europe Level. (Het niveau loopt van A1 en A2 op naar C2, waarbij A1 het absolute beginnersniveau is.) Om te slagen voor het examen zijn ongeveer 750 tot 800 studie uren nodig*.

Meer informatie over CAE vind je op de website van Cambridge

Certificate of Proficiency in English (CPE)

CPE is voor personen die de taal op een hoog niveau willen beheersen. Kandidaten die dit examen met succes afronden hebben dezelfde beheersing van de taal als een hoogopgeleide met de Britse nationaliteit. Het niveau van deze cursus staat gelijk aan C2, volgens de Council of Europe Level. (Het niveau loopt van A1 en A2 op naar C2, waarbij A1 het absolute beginnersniveau is.) Om te slagen voor het examen zijn ongeveer 900 tot 1050 studie uren nodig.*

Meer informatie over CPE vind je op de website van Cambridge

Examens

De HZ is sinds september 2008 een officieel door Cambridge English – examens en British Council erkend examencentrum dat gerechtigd is tot het organiseren en afnemen van examens. Ook als je de cursus niet op de HZ volgt, kun je je hier aanmelden voor het examen af te nemen. Een examen bestaat uit de onderdelen: Reading, Writing, Use of English, Listening en Speaking.

Examenperiodes

De reguliere examens worden bij ons twee keer per jaar aangeboden, een keer in de zomer en een keer in de winter. Onze cursus sluit aan op het zomerexamen. Ook als de cursus niet op de HZ wordt gevolgd, is aanmelden voor het examen mogelijk.

Examenbeoordeling

De examens worden allemaal in Cambridge beoordeeld. Voor de Speaking exams komen door Cambridge aangestelde en opgeleide examiners naar de examenlocatie.  

Examenkosten

De kosten voor het examen verschillen per niveau en zijn niet bij de cursuskosten inbegrepen.

Voor examendata en kosten ga je naar www.britishcouncil.nl/exam/cambridge

Praktische informatie

Startdata

De lessen starten bij voldoende belangstelling in september. De cursussen sluiten aan op het zomerexamen.

Lessen en studielast

Per niveau worden er 20 tot 25 lessen van elk twee of tweeëneenhalf uur gegeven. Aanvullend moet je huiswerkopdrachten en aan zelfstudie doen. Afhankelijk van je niveau en je taalvaardigheid, zul je meer of minder uren nodig hebben om op het juiste niveau te komen. De richtlijn is minimaal drie à vier uur per week. Alleen de lessen zijn niet voldoende om het eindniveau te bereiken. Tijdens de lessen maken we gebruik van studieboeken, een speciale website en aanvullend materiaal.

Lesdagen

Preliminary English: dinsdagen van 18.30 tot 21.00 uur, docent Bregje Weeda 

First Certificate in English: maandagen van 18.30 tot 20:00 uur, docent Bregje Weeda 

Certificate in Advanced English: dinsdagen van 18.30 tot 20.30 uur, docent Sheri Bos 

 Certificate of Proficiency English: maandagen van 18.30 tot 20.30 uur, docent Rowena Kiely

Leslocatie

HZ University of Applied Sciences, Edisonweg 4, Vlissingen. Bij voldoende belangstelling kunnen de cursussen (op maat) op locatie aangeboden worden, bijvoorbeeld op een middelbare school of binnen een bedrijf. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. 

Groepen

De groepen worden dermate samengesteld dat er ruimte is voor voldoende begeleiding. Om een cursus te laten starten zijn er minimaal vijf cursisten nodig. De docenten zijn zeer bekwaam en hebben allen veel ervaring in het doceren van de Engelse taal, inclusief Cambridge cursussen. 

Kosten

Aan de cursusen Cambridge Engels aan de HZ zijn kosten verbonden. De prijzen voor de cursussen zijn exclusief het lesmateriaal en examengeld. De benodigde literatuur dient je zelf aan te schaffen. De informatie hierover zal later worden verstrekt door de docent.

Kosten per cursus
Preliminary English - €690,-*
First Certificate in English - €690,-*
Certificate in Advanced English - €690,-*
Cambridge Business English - €690,-*
Certificate of Proficiency in English - €790,-*

* HZ-studentenkorting 30%

Kosten lesmateriaal
Het lesmateriaal, dat je zelf moet aanschaffen, kost ongeveer €100,-.

Je ontvangt van de HZ een factuur voor het cursusgeld. Het annuleren van de cursus is mogelijk na maximaal twee lessen. Daarvoor wordt €65,- aan annuleringskosten in rekening gebracht. Wordt de cursus na deze datum geannuleerd, dan kan er geen restitutie plaatsvinden. De betaling voor het afleggen van een examen wordt door de British Council geregeld. 

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een Cambridge cursus? Dit kan via het online aanmeldformulier. Dit is mogelijk tot 16 september.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen via e-mail cambridge@hz.nl of via telefoonnummer 0118 - 489 798. Onze Centre Exams Manager is ook als docent werkzaam, zij is het beste per e-mail te bereiken. 

Bekijk voor uitgebreide informatie de website van Cambridge English.

Als favoriet opslaan
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×