Andries Nieuwenhuize

Andries Nieuwenhuize

Andries Nieuwenhuize is docent-onderzoeker bij het lectoraat Excellence and Innovation in Education.


‘Hoe bevordert de inzet van serious games het vertrouwen van juffen en meesters in het onderkennen en bespreken van online pesten?’


Andries heeft Informatica gestudeerd aan HZ University of Applied Sciences. Hij heeft een master in Software Engineering gehaald aan de Open Universiteit Nederland, waar hij onderzoek deed naar het ontsluiten van sociologische theorieën over pesten aan game designers. Hiervoor heeft hij game design lenses, game design-principes op een kaartje, ingezet.

Hij heeft tien jaar als software developer gewerkt en vindt het toepassen van ontwerpoplossingen in software even boeiend als het bespreken van ethische vraagstukken die ontstaan wanneer dezelfde software wordt ingezet in de samenleving.

Sinds 2017 is Andries docent ICT aan HZ University of Applied Sciences en in 2023 is hij gestart als docent-onderzoeker aan het lectoraat Excellence and Innovation in Education, waar hij een promotieonderzoek voorbereidt naar serious games: games die ingezet worden om te leren en gedragsverandering te beïnvloeden. Hij wil onderzoeken hoe de leraar basisonderwijs serious games tegen online pesten het beste kan inzetten.