Student Company DuRo heeft woensdag deelgenomen aan de landelijke finale van de wedstrijd Student company van het jaar 2024. De dag vond plaats in het Beatrixtheater in Utrecht en werd georganiseerd door Jong Ondernemen.

Het bedrijfje van de HZ-studenten nam het op tegen vier andere kandidaten. Alle finalisten moesten hun product en concept pitchen op het podium. DuRo viel helaas niet in de prijzen, maar dat laat onverlet dat het een ontzettend knappe prestatie is van de HZ’ers om de finale te bereiken. Tijdens de tocht naar de landelijke finale werden de studenten Tom Geluk, Hedy Duijnkerke, Juliano Nieuwenhuijse, Rick Bousie en Dylan Breedveld begeleid door docenten Ramon van Ingen, Wouter van Olphen en Peter Westerterp. Winnaar van de wedstrijd werd het bedrijfje Hulpey.

R-evolver

DuRo wil de taken van zorgverleners makkelijker maken en heeft de R-evolver gemaakt. Hiermee kunnen zorgverleners sneller en makkelijker zwachtels oprollen. Studenten van meerdere opleidingen op de HZ vormen elk jaar student companies. Zo maken ze kennis met het ondernemerschap. Ze bedenken samen een product en regelen daarvoor alles, van productie tot verkoop.