Waarom ben je Watermanagement gaan studeren?

"Van jongs af aan heb ik een passie voor water. Tijdens het oriënteren op een studie wist ik vrijwel direct dat ik voorde opleiding Watermanagement aan de HZ wilde gaan. Zij bieden als enige hogeschool de mogelijkheid om de opleiding Watermanagement te volgen in de studierichting Spatial Planning & Deisgn, waarover ik straks meer zal vertellen. Hierdoor was de keuze snel gemaakt!"

Wat houdt de opleiding Watermanagement in?

"Als watermanager word je opgeleid om verschillende problemen met water op te lossen. Dit kan een probleem in Nederland zijn, maar ook in het buitenland waar ze bijvoorbeeld geen schoon drinkwater hebben. Op dit moment studeer ik in het eerste jaar van de opleiding Watermanagement en volg ik vakken als Ecologie, Geologie en Delta Management. Binnenkort ga ik aan de slag met mijn gekozen studieroute."

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Wat doet een watermanager?

"De naam zegt het al: een watermanager managet water op verschillende manieren. Je kunt je bijvoorbeeld verdiepen in het verbeteren van de waterkwaliteit of leren hoe je een nieuwe woonwijk of boulevard kunt inrichten. De functie van een watermanager is heel breed: je kunt er alle kanten mee op."

Waarom heb je ervoor gekozen om te studeren aan de HZ?

"De HZ biedt als enige hogeschool de mogelijkheid om de opleiding Watermanagement in een specifieke studieroute te volgen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Aquatische Ecotechnologie, Delta Management of zoals in mijn geval: de studieroute Spatial Planning & Design. Een ander voordeel van de HZ is de locatie. Ik heb Zeeland altijd al een mooie provincie gevonden en studeren in Middelburg sprak mij daarom enorm aan. Ik heb het hier nu zelfs zo naar mijn zin dat ik er binnenkort ga wonen."

Waarom heb je gekozen voor de studieroute Spatial Planning & Design?

"Voor mij was de keuze voor de studieroute Spatial Planning & Design al vrij snel duidelijk. Deze studieroute heeft alles wat ik zoek in een opleiding: de combinatie van water en het creatieve aspect. Ik hoop dat ik met mijn opgedane kennis in Spatial Planning & Design later in het buitenland kan gaan werken, waar ik waterproblemen in onderontwikkelde landen kan oplossen."

Wat houdt de studieroute Spatial Planning & Design precies in?

"Een gebied zo optimaal mogelijk inrichten en ontwerpen: dat is naar mijn idee de kern van Spatial Planning & Design. We leren bijvoorbeeld hoe we een nieuwe wijk kunnen inrichten waar een rivier doorheen loopt of hoe we een boulevard kunnen herinrichten zodat het regenwater beter wegstroomt zonder overlast te veroorzaken."

Wat wil je na je afstuderen gaan doen?

"Het liefst ga ik na het afronden van mijn studie een jaar in Indonesië werken. De cultuur, de eilanden en de band met Nederland maken mij nieuwsgierig om daar op ontdekkingstocht te gaan. Ook lopen zij achter als het gaat om water, waardoor ik daar als watermanager veel voor hen zou kunnen betekenen."

Lees meer over de opleiding Watermanagement aan de HZ.