Met de gecombineerde opleiding Verpleegkunde & Vroedkunde (Verloskunde) wordt Ilja klaargestoomd voor twee beroepen. "Na mijn afstuderen wil ik eerst aan de slag als verloskundige. Maar ik sluit niet uit dat ik later de verpleging in ga."

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waarom heb je gekozen voor de gecombineerde opleiding van Verpleegkunde & Vroedkunde (Verloskunde)?

"Mijn voorkeur ging in eerste instantie uit naar de opleiding Vroedkunde (Verloskunde). Toen ben ik de gecombineerde opleiding van de HZ en AP Hogeschool tegengekomen, waar dus verpleegkunde bij zit. Dit leek mij direct heel interessant, omdat je meer kennis opdoet en je breder wordt opgeleid. Straks kan ik de theorie dus toepassen op meerdere gebieden in de zorg."

En blij dat je toch voor de combi opleiding hebt gekozen in plaats van alleen een studie Vroedkunde (Verloskunde)?

"Ja, ik ben er zelfs achter gekomen dat ik verpleegkunde veel leuker vind dan ik in eerste instantie dacht."

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Zijn er nog meer positieve punten aan de opleiding aan de HZ en AP Hogeschool?

"De opleiding heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven, omdat je veel met mensen bezig bent. Natuurlijk leer je de theorie, maar je hebt het ook gezellig met elkaar. Dat vind ik echt heel leuk. Het maakt je socialer."

Je wordt natuurlijk ook klaargestoomd voor twee verschillende beroepen. Welke kant wil je later op?

"Na mijn afstuderen wil ik eerst aan de slag als verloskundige, omdat ik dat toch wat energieker en spannender vind. Maar ik sluit niet uit dat ik later de verpleging in ga. Dat houdt wel in dat ik, nadat ik mijn BIG-registratie in Nederland heb aangevraagd, deze moet behouden en dat vind ik wel een uitdaging."

Lees meer over de opleiding Verpleegkunde & Vroedkunde (Verloskunde) aan de HZ en de AP Hogeschool