Verpleegkunde & Vroedkunde (Verloskunde): Doris wil haar opties open houden

Waarom heb je voor de opleiding Verpleegkunde & Vroedkunde (Verloskunde) gekozen?

“Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik enorm twijfelde tussen Verpleegkunde en Vroedkunde (Verloskunde). Toen hoorde ik via via over deze gecombineerde opleiding van vijf jaar. Ik zie het als een voordeel dat ik met twee diploma's op zak eventueel een carrièreswitch kan maken. Dus mocht ik na tien jaar uitgekeken zijn op mijn beroep als verpleegkundige, dan kan ik altijd nog wisselen en gaan werken als verloskundige.

Wat leer je op de opleiding?

“De opleiding geeft je natuurlijk heel veel medische kennis. Verder ontwikkel je jouw communicatieve vaardigheden. Ik leer ook anders te denken. Ik heb het gevoel dat ik eerst best statisch was in denken. Door deze opleiding leer ik veel breder kijken en ik groei echt met deze opleiding.”

Wat zou je later willen worden met deze opleiding?

“Ik weet nog niet zo goed wat de toekomst mij gaat brengen. Ik denk dat ik eerst een paar jaar ervaring zou willen doen in een ziekenhuis op de afdeling verloskunde. Daarna wil ik graag als verloskundige gaan werken en mijn eigen praktijk beginnen. Ik zou sowieso graag mijn visie van kwaliteit van zorg willen toepassen bij de zorgvrager.”

Lees meer over de opleiding Verpleegkunde & Vroedkunde (Verloskunde) aan de HZ en de AP Hogeschool

Meld je aan voor een opleiding
Keuze gemaakt? Meld je eenvoudig aan voor een opleiding via Studielink.
Ga naar Studielink
Vraag het een student!
Heb jij vragen over de opleiding, de HZ of het studentenleven? Vraag het aan studenten van de opleiding Verpleegkunde & Verloskunde!
Chat nu