Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

HZ-student Doris volgt de combi-opleiding Verpleegkunde & Vroedkunde (Verloskunde). Ze studeert deels in Vlissingen en deels in Antwerpen. In 5 jaar tijd behaalt Doris beide diploma's. "Mocht ik na een tijd als verpleegkundige uitgekeken zijn op dat beroep, dan kan ik altijd wisselen naar verloskundige."

Waarom heb je voor de opleiding Verpleegkunde & Vroedkunde (Verloskunde) gekozen?

“Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik enorm twijfelde tussen Verpleegkunde en Vroedkunde (Verloskunde). Toen hoorde ik via via over deze gecombineerde opleiding van vijf jaar. Ik zie het als een voordeel dat ik met twee diploma's op zak eventueel een carrièreswitch kan maken. Dus mocht ik na tien jaar uitgekeken zijn op mijn beroep als verpleegkundige, dan kan ik altijd nog wisselen en gaan werken als verloskundige.

Wat leer je op de opleiding?

“De opleiding geeft je natuurlijk heel veel medische kennis. Verder ontwikkel je jouw communicatieve vaardigheden. Ik leer ook anders te denken. Ik heb het gevoel dat ik eerst best statisch was in denken. Door deze opleiding leer ik veel breder kijken en ik groei echt met deze opleiding.”

Wat zou je later willen worden met deze opleiding?

“Ik weet nog niet zo goed wat de toekomst mij gaat brengen. Ik denk dat ik eerst een paar jaar ervaring zou willen doen in een ziekenhuis op de afdeling verloskunde. Daarna wil ik graag als verloskundige gaan werken en mijn eigen praktijk beginnen. Ik zou sowieso graag mijn visie van kwaliteit van zorg willen toepassen bij de zorgvrager.”

Lees meer over de opleiding Verpleegkunde & Vroedkunde (Verloskunde) aan de HZ en de AP Hogeschool