Saman volgt de deeltijdopleiding Social Work aan de HZ. Hij maakte de switch van zijn eigen technische bedrijf naar een maatschappelijke opleiding. Hieronder lees je hoe de switch hem bevalt.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waarom heb je voor de opleiding Social Work in deeltijd gekozen?

"Ik heb een switch gemaakt vanuit de techniek naar Social Work. In mijn eigen bedrijf heb ik stagiairs mogen begeleiden en helpen met hun zelfontwikkeling en dit inspireerde mij enorm. Ik heb voor de opleiding Social Work deeltijd gekozen omdat de psychologie en de ontwikkeling van de mens me heel erg aantrekt. Daarbij krijg ik ook de mogelijkheid om direct in de praktijk mijn kennis en ervaringen toe te passen."

Hoe ervaar je de balans tussen werk, privé en studie?

"Ik ben jongerenwerker bij gemeente Steenbergen. Hier ben ik voornamelijk bezig om jongeren te helpen met hun levensvraagstukken. De balans tussen werk, privé en studeren is voor mij heel prettig. Ik krijg namelijk de gelegenheid vanuit mijn praktijkplek om een extra dag aan school te werken. Daarnaast is het heel fijn om mijn hobby’s te blijven uitoefenen, waardoor ik heel veel energie krijg om te blijven studeren."

Wat heb je geleerd tijdens de deeltijdopleiding Social Work?

"Het belangrijkste dat ik tijdens mijn studie heb geleerd, is dat ik de theorie goed kan toepassen in de praktijk. Dat ik woorden heb, die ik kan toepassen in mijn handelen. Dat ik weet waar mijn handelen vandaan komt en wat voor effect dat heeft op het individu."

Wat heeft de opleiding Social Work je tot nu toe gebracht?

"Ik vind het heel leuk om weer een studie te volgen. Ik leer graag en krijg nu de mogelijkheid om mijn kennis te verbreden en weer in de praktijk toe te passen. Ik ben enorm blij met de switch die ik heb gemaakt. Ik word hiermee in mijn kracht gezet. Dat geeft me enorm veel energie."

Lees meer over Social Work in deeltijd aan de HZ