Na het behalen van haar vwo-diploma koos Montserrat voor de hbo-opleiding Engineering aan de HZ. Hier combineert ze haar passie voor ontwerpen met techniek en marketing. "Ik werk het liefst met mijn handen aan oplossingen voor echte problemen."

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Wat leer je zoal tijdens de opleiding Engineering?

"In het eerste jaar maak je kennis met Engineering in de volle breedte. Fabrieken, mechatronica, commercie en het ontwerpen van producten. Deze onderdelen komen later terug als aparte studierichtingen. In jaar twee maak je al een keuze voor de meer technische kant of de meer commerciële en creatieve richting. Aan de hand van je ervaringen kies je in je vierde jaar de studierichting waarin je wil afstuderen. Bij mij is dat Commercial Engineering geworden."

Waarom koos je voor de studierichting Commercial Engineering?

"In deze richting komt mijn passie voor ontwerpen samen met de kant van marketing. Je bent nog steeds veel bezig met design, maar er zit ook een flinke dosis sales bij. Dat vond ik wel interessant als aanvulling."

Je hebt een vwo-diploma. Waarom koos je voor hbo en niet voor de universiteit?

"Ik heb bewust voor hbo Engineering gekozen, omdat ik graag in de praktijk bezig ben met serieuze vraagstukken. Op de universiteit ben je meer bezig met theorie en onderzoek. Ik werk het liefst met mijn handen. Ik kan in deze opleiding veel creativiteit kwijt. Dat is belangrijk voor mij."

Kun je een voorbeeld noemen van een onvergetelijk project?

"In mijn derde jaar liep ik stage bij een bekend luchtvaartbedrijf. Daar mocht ik een nieuw interieurconcept bedenken en uitwerken. Super interessant! Ik ben heel trots op het resultaat."

Waarom koos je voor HZ?

"Ik koos voor de HZ omdat het me een gezellige school leek met een relaxte sfeer. En dat beeld bleek helemaal te kloppen. Daarnaast surf ik heel graag. De zee is hier super dichtbij, dus ik kan makkelijk even het water in."

Waarin heeft deze opleiding je verrast?

"Wat ik tof vind aan deze opleiding is dat het niet alleen maar draait om het behalen van je diploma. Ook als persoon ben ik gegroeid. Docenten stimuleren je om jezelf te blijven ontwikkelen. Dat neem ik zeker mee in de rest van mijn carrière."

Lees meer over de opleiding Engineering aan de HZ