Studieroute

Academische Pabo

Onderdeel van

Leraar Basisonderwijs

Academische Pabo

Een vwo-diploma op zak of de havo gehaald met goede cijfers? Wil je meer uit je studie Leraar Basisonderwijs halen en lijkt een universitaire studie je een uitdaging? De Academische Pabo helpt jou in 4 jaar aan je lerarenbevoegdheid én een instapbewijs voor een universitaire master.

Excellente leerkracht
Wil je een excellente leerkracht worden? En wil je recente trends in het onderwijs volgen? Kies dan voor de studieroute Academische Pabo die we in samenwerking met de Open Universiteit (OU) aanbieden. Deze unieke studieroute is speciaal ontwikkeld voor vwo-studenten en excellente havisten en combineert een hbo-opleiding met een uitdagend universitair programma van de Open Universiteit.


Extra onderzoek- en innovatievaardigheden
Binnen de Academische Pabo word je opgeleid tot een volledig bevoegde leraar basisonderwijs, maar daarnaast ontwikkel je ook extra onderzoek- en innovatievaardigheden. Dit geeft je extra mogelijkheden in je loopbaan als leerkracht en je kunt direct doorstromen naar de master Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit.


Je krijgt binnen de Academische Pabo naast alle vakken van de reguliere opleiding ook modules van de OU zoals: Over leren, Onderwijs en instructie, Onderzoekspracticum Inleiding Onderzoek, Wetenschapsfilosofie en Onderwijskunde en technologie.

Lees meer
Programma

Zo zit de route Academische Pabo in elkaar

Bovenop de studiebelasting van opleiding Leraar Basisonderwijs komen er extra lessen en leerteams wat zorgt voor een studiebelasting van totaal ongeveer 45 uur per week. De lessen van de Open Universiteit worden online gepland. Dit is over het algemeen in avonduren of op zaterdag. Wij regelen de inschrijving en logistiek voor jou. Schriftelijke toetsen kun je vanaf de HZ maken, dus je hoeft niet naar een andere locatie te reizen.

Praktische informatie

Aanmelden

Wil je je graag aanmelden voor deze studieroute, onderdeel van de opleiding Leraar Basisonderwijs? Lees hier alles over jezelf aanmelden of ga direct naar Studielink.

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar met een havo-of vwo-diploma. Daarnaast gelden de volgende toelatingseisen:

Je moet voldoen aan kenniseisen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Als je havo-eindexamen hebt gedaan in aardrijkskunde, geschiedenis, natuurkunde, biologie of NLT voldoe je aan deze toelatingseisen. Als je voor 1 of meer van deze vakken geen examen hebt gedaan, dan word je gevraagd een toelatingstoets af te leggen voor dat vakgebied.

Toelatingstoetsen
De toelatingstoetsen Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur & Techniek kan je maken zodra je voor de opleiding bent ingeschreven.
Voor aanvang van de opleiding maakt iedereen ook de informerende rekentoets WisCAT.
Kijk op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl voor uitgebreide informatie over het toelatingstraject.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze opleiding? Neem dan contact op via tel. 0118-489292 of via pabo@hz.nl.

Ervaringen

Over de studieroute Academische Pabo

Jouw toekomst

Na de opleiding

Diploma

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd. Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Education’ voeren. In 4 jaar behaal je een bachelordiploma én heb je daarnaast de premaster Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit afgerond.

Doorstuderen

Wil je na de opleiding Leraar Basisonderwijs doorstuderen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt bij een mastertraject starten, zoals:

  • Master onderwijswetenschappen van de Open Universiteit. Hier kun je met je Academische Pabodiploma direct starten.
  • Master Educational Needs.
  • Voor een universitaire master aan een andere universiteit of in een andere studierichting (Pedagogiek bijvoorbeeld) moet je na de Academische Pabo vaak nog een aansluitprogramma volgen.