Studieroute

Academische Pabo

Onderdeel van

Leraar Basisonderwijs

Academische Pabo

Een vwo-diploma op zak of de havo gehaald met goede cijfers? Wil je meer uit je studie Leraar Basisonderwijs halen en lijkt een universitaire studie je een uitdaging? De Academische Pabo helpt jou in vier jaar aan je lerarenbevoegdheid én een instapbewijs voor een universitaire master.

Excellente leerkracht
Wil je een excellente leerkracht worden? En wil je recente innovatieve trends in het onderwijs volgen? Kies dan voor de studieroute Academische Pabo die we in samenwerking met de Open Universiteit aanbieden. Deze unieke studieroute is speciaal ontwikkeld voor vwo-studenten en excellente havisten en combineert een gedegen hbo-opleiding met een uitdagend universitair programma van de Open Universiteit.


Extra onderzoek- en innovatievaardigheden
Binnen de Academische Pabo word je opgeleid tot een volledig bevoegde leraar basisonderwijs, maar daarnaast ontwikkel je ook extra onderzoek- en innovatievaardigheden. Dit geeft je extra mogelijkheden in je loopbaan als leerkracht en je kunt direct doorstromen naar de master Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit. Je krijgt binnen de Academische Pabo naast alle vakken van de reguliere pabo ook vakken als: Over leren, Onderwijs en instructie, Onderzoekspracticum Inleiding Onderzoek, Wetenschapsfilosofie en Onderwijskunde en technologie.

Lees meer
Nieuw

Nieuwe studieroute

De studieroute Academische Pabo is nieuw en gaat in september 2021 van start.
Je stroomt in de reguliere pabo in maar volgt naast je lessen aan HZ ook lessen van de Open Universiteit (OU). Je krijgt extra leerteamlessen onder begeleiding van een HZ-docent om wat je leert bij de OU te relateren aan je leerwerkplek en de lessen bij HZ. Behalve je diploma Leraar Basisonderwijs ontvang je certificaten van de Open Universiteit voor iedere gevolgde module. Met deze modules kun je vervolgens doorstromen naar de master Onderwijswetenschappen van de OU. Zo haal je in vier jaar zowel je bevoegdheid als leraar Basisonderwijs als je startbewijs voor een universitaire master.

Programma

Zo zit de route Academische Pabo in elkaar

Bovenop de studiebelasting van opleiding Leraar Basisonderwijs komen er extra lessen en leerteams wat zorgt voor een studiebelasting van ongeveer 45 uur per week. De lessen van de Open Universiteit worden online gepland, dit is over het algemeen in avonduren of op zaterdag. Wij regelen de inschrijving en logistiek voor jou. Schriftelijke toetsen kun je vanaf de HZ maken, dus je hoeft niet naar een andere locatie te reizen.

Jouw toekomst

Na de opleiding

Diploma

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd. Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Education’ voeren. In vier jaar behaal je een pabodiploma én heb je daarnaast de premaster Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit afgerond.

Doorstuderen

Wil je na de opleiding Leraar Basisonderwijs doorstuderen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt bij een mastertraject starten, zoals:

  • Master onderwijswetenschappen van de Open Universiteit. Hier kun je met je Academische Pabodiploma direct starten.
  • Master Educational Needs. Meer informatie hierover volgt later.
  • Voor een universitaire master aan een andere universiteit of in een andere studierichting (Pedagogiek bijvoorbeeld) moet je na de Academische Pabo vaak nog een aansluitprogramma volgen.

Studiekeuzehulp

Ontdekken of deze opleiding bij je past? Dan kan het helpen deel te nemen aan een studiekeuzeactiviteit. Meld je aan voor een van onderstaande activiteiten.

Vraag het een student!
Heb jij vragen over de opleiding, de HZ of het studentenleven? Vraag het aan studenten van de opleiding Leraar Basisonderwijs
Chat nu
Meld je aan voor een opleiding
Keuze gemaakt? Meld je eenvoudig aan voor een opleiding via Studielink.
Ga naar Studielink
Academische Pabo: Ontdek deze nieuwe studieroute…
Wil je meer uit je studie Leraar Basisonderwijs halen en lijkt een universitaire studie je een uitdaging? Wil je een excellente leerkracht worden? En wil je recente innovatieve trends in het onderwijs volgen? Kies dan voor de studieroute academische pabo die we in samenwerking met de Open Universiteit aanbieden. Deze unieke studieroute is speciaal ontwikkeld voor vwo-studenten en excellente havisten en combineert een gedegen hbo-opleiding met een uitdagend universitair programma van de Open Universiteit.
Meld je aan