Aanmelden

Je hebt de keuze gemaakt: je kiest voor een opleiding aan de HZ. Om je in te schrijven voor een studie moet je een aantal stappen volgen. 

Aanmelden in twee stappen

  1. Om je aan te melden voor een opleiding moet je eerst een DigiD aanvragen. Let op: de aanvraag duurt ongeveer vijf werkdagen.
  2. Meld je aan voor een opleiding via Studielink. Studielink is het landelijke, online systeem om je aanmelding, uitschrijving, persoonlijke gegevens zelf te regelen en/of te wijzigen.
    Let op: naast je aanmelding moet je ook voldoen aan de toelatings- en inschrijfvoorwaarden en neem je deel aan de studiekeuzecheck!

Na je aanmelding bij Studielink

  • Je ontvangt van de HZ een brief met een bevestiging van je inschrijving, hierin staat meer informatie over je aanmelding, de studiekeuzecheck en vervolgstappen
  • Via Studielink kun je de status van je inschrijving inzien.

Aanmelden na de deadline
Het is mogelijk om je tot 1 september aan te melden voor een opleiding. We raden je aan je aan te melden voor de landelijke deadline van 1 mei, daarna gelden namelijk andere voorwaarden. Je wordt dan pas toegelaten tot de opleiding wanneer je de studiekeuzecheck met goed resultaat hebt doorlopen. Dit kan betekenen dat je bij een negatief studiekeuzeadvies niet wordt toegelaten. Een aantal opleidingen starten ook in februari.

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×