Bachelor

Human Resource Management

Human Resource Management

Hoe help je iemand aan een baan die bij hem past? Of een bedrijf aan de juiste mensen? Als HR-professional ben je de schakel tussen de directie en de werkvloer. Je weet personeelsbeleid neer te zetten waardoor talenten graag in jouw bedrijf willen (blijven) werken.

Deze opleiding is gericht op HRM én bedrijfskunde. Oftewel: de sociale én bedrijfsmatige kant van een organisatie. Je draagt bij aan een duurzame samenleving. En in het bijzonder draag je bij aan een gezonde en productieve organisatie. Je wordt opgeleid tot een gespecialiseerde HR-professional die zorgt dat elke medewerker optimaal kan presteren.


Jouw werk is geen dag hetzelfde. Op één dag voer je bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken, zorg je dat mensen op een gezonde en veilige manier kunnen werken en organiseer je scholing. Dit alles doe je op basis van cijfers. Jouw datagedreven HR-beleid helpt personele ontwikkelingen steeds beter te voorspellen. Help jij mensen en organisaties het beste uit zichzelf te halen? Of bedrijven om te veranderen? Dan is HRM de opleiding voor jou!

Lees meer

Kenmerken

 • Bachelor
 • Voltijd
 • 4 Jaar
 • Nederlands
 • Vlissingen
 • September
Programma

Inhoud van de opleiding HRM

Lees hier alles over de opbouw van je opleiding, stage en afstuderen en minor.

Jaar 1

Je start dit jaar met de basiskennis van Human Resource Management. Je leert hoe je een bedrijf aan de juiste mensen helpt en hoe je van begin tot eind een werving- en selectietraject opstart. Ook leer je alles over arbeidsverhoudingen tussen een werkgever en werknemer. Je focust dit jaar op thema’s als:

 • Werving- en selectie van nieuwe medewerkers
 • Arbeidsverhoudingen
 • Organisatieveranderingen
Jaar 2

Hoe zorg je voor gezonde en gelukkige medewerkers? En met welke wetgeving heb je te maken als iemand ziek wordt? Dit jaar staat jouw ontwikkeling als HR-professional centraal en ga je je kennis verder verdiepen. Je zet dit jaar samen met studenten van andere opleidingen een eigen bedrijf op: een Student Company. Je focust dit jaar op thema’s als:

 • HR-Analytics
 • Arbeid en gezondheid
 • HR-cyclus
Jaar 3

Je kiest dit jaar je minor: een keuzepakket van een half jaar. Met de minor die je kiest, kun jij je kennis verdiepen of verbreden. Zo specialiseer jij je verder in HRM óf een ander vakgebied. Je kiest een minor die goed bij jou past. Dit kun je doen in Nederland of in het buitenland. Ook ga je dit jaar voor het eerst op stage bij een bedrijf naar keuze.

Jaar 4

De laatste stap van je studie bestaat uit afstuderen. Je volgt eerst twee vakken op het hoogste niveau waarbij je leert over (internationaal) HRM-beleid. Daarna doe je onderzoek bij een bedrijf en ga je aan de slag met je eigen aanbevelingen.

Internationaal

De opleiding HRM geeft je verschillende mogelijkheden om een internationale ervaring op te doen. Tijdens je opleiding verdiep je je in internationale thema’s, opdrachten en laten gastlezingen je over de grens kijken. De cursussen Business English bereiden je voor op een mogelijk internationale toekomst. Met een groot netwerk van partnerscholen en bedrijven biedt de HZ je volop kansen in het buitenland op het gebied van stage lopen of afstuderen. Afgestudeerd? Een internationale ervaring is een groot pluspunt op je C.V. en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt.

Ervaringen

Studenten aan het woord

Wil jij weten wat onze studenten van de opleiding HRM vinden en waarom ze juist voor deze opleiding hebben gekozen? Lees dan de verschillende ervaringen van onze studenten.

Aanmelden

Wil je je graag aanmelden voor de opleiding Human Resource Management? Lees hier alles over jezelf aanmelden of ga direct naar Studielink.

Toelatingseisen

Bekijk het schema van toelatingseisen voor de opleiding Human Resource Management.

21+ toets

Heb je geen diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de hbo-opleiding van je keuze, maar wil je toch graag starten? Neem dan deel aan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het traject succesvol af, dan kun je alsnog starten met de opleiding.

Studiekosten

Naast het collegegeld zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken. Dit kost gemiddeld €500,- per jaar. Ook ga je regelmatig op excursie. Deze kosten bedragen ongeveer €100,-.

Van Ad naar Bachelor

Met een Associate degree-diploma HRM kun je doorstromen naar de bachelor HRM aan de HZ. Gestudeerd aan de Ad -academie in Roosendaal of bij Avans in Den Bosch? Dan stroom je direct door.

Heb je ergens anders je Ad-diploma behaald of een andere Ad-opleiding gevolgd? Dan kijken we samen naar welke vrijstellingen je kunt krijgen. De vrijstellingsprocedure start zodra je jezelf hebt aangemeld via Studielink.

Vragen? Neem dan contact met ons op via dit formulier.

Studeren in Zeeland

Naast studeren is een leuke studententijd minstens zo belangrijk. En heb je al besloten of je op kamers gaat? Ontdek het studentenleven in Zeeland.

Contact

Heb je vragen over de inhoud van de opleiding? Vul dit formulier in en de studiekeuzeadviseur neemt contact met je op.
Of heb je algemene vragen? Stuur een mail naar info@hz.nl of bel 0118-489890.

Download de brochure van HRM

Wil je alle informatie over de opleiding Human Resource Management nog eens rustig doorlezen? Download dan de brochure met alle informatie.

Jouw toekomst

Na de opleiding

Diploma

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Arts’ achter je naam zetten. Heb je het Honours Programme gevolgd? Dan krijg je een extra certificaat bij je diploma.

Beroepen

Met je diploma op zak kun je met de opleiding HRM alle kanten op. Na je afstuderen kun je aan de slag als personeelsadviseur, personeelsmanager, loopbaanadviseur, HR-adviseur, personeelsfunctionaris, beleidsmedewerker personele zaken, re-integratiemedewerker, medewerker Human Resource Management of als Recruiter.

Doorstuderen

Wil je na afronding van je studie HRM verder studeren, dan kun je doorstromen naar een universitaire opleiding, bijvoorbeeld Personeelswetenschappen of Organisatiekunde.

Projecten

Human Resource Management in de praktijk

Je werkt tijdens projecten en opdrachten vaak voor echte opdrachtgevers. Zo sluit je opleiding goed aan op je latere werk. Benieuwd wat voor soort projecten je gaat doen? Bekijk het hieronder!

Studiekeuzehulp

Ontdekken of deze opleiding bij je past? Dan kan het helpen deel te nemen aan een studiekeuzeactiviteit. Meld je aan voor een van onderstaande activiteiten.

Vraag het een student!

Heb jij vragen over een opleiding, de HZ of het studentenleven? Vraag het aan één van onze studenten.

Chat nu
IMG 6950 jpg vierkant jpg kleiner

Bekijk onze online voorlichtingen

Per opleiding kun je een online voorlichting bekijken wanneer het jou uitkomt. Gewoon vanuit huis of onderweg, op je telefoon, tablet of laptop.

Bekijk online voorlichtingen
Toon alle studiekeuzeactiviteiten
Social

Ontdek studeren @hzuniversityofappliedsciences

Gerelateerd

Gerelateerde opleidingen

Als favoriet opslaan