Hoe help je iemand aan een baan die bij hem past? Of een bedrijf aan de juiste mensen? Als HR-professional ben je de schakel tussen de directie en de werkvloer. Je weet personeelsbeleid neer te zetten waardoor talenten benut worden.

Deze opleiding is gericht op de balans tussen mens en organisatie. Je draagt bij aan een duurzaam HRM beleid waardoor medewerkers gezond en productief werken. Je wordt opgeleid tot een gespecialiseerde HR-professional die zorgt dat elke medewerker optimaal kan presteren.

Jouw werk is geen dag hetzelfde. Op één dag voer je bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken, zorg je dat mensen op een gezonde en veilige manier kunnen werken en organiseer je scholing. Dit alles doe je op basis van kennis over wat speelt in de organisatie. Jouw datagedreven HR-beleid helpt personele ontwikkelingen steeds beter te voorspellen. Help jij mensen en organisaties het beste uit zichzelf te halen? Of bedrijven om te veranderen? Dan is HRM de opleiding voor jou!

Human Resource Management is een topopleiding

De opleiding Human Resource Management is volgens de Keuzegids 2024 een topopleiding.

Inhoud van de opleiding HRM

Lees hier alles over de opbouw van je opleiding, stage en afstuderen en minor.

Je start dit jaar met de basiskennis van Human Resource Management. Je leert hoe je een bedrijf aan de juiste mensen helpt , hoe je van begin tot eind een werving- en selectietraject opstart en zorgt voor duurzaam werken. Ook leer je alles over de relatie tussen werkgever en werknemer (arbeidsverhoudingen) tussen een werkgever en werknemer. Je focust dit jaar op thema’s als:

  • Werving- en selectie van nieuwe medewerkers
  • Arbeidsverhoudingen
  • Organisatieveranderingen

Hoe zorg je voor gezonde en gelukkige medewerkers? En met welke wetgeving heb je te maken als iemand ziek wordt? Hoe creëer je een innovatieve en lerende organisatie? Dit jaar staat jouw ontwikkeling als HR-professional centraal en ga je je kennis verder verdiepen. Je zet dit jaar samen met studenten van andere opleidingen een eigen bedrijf op: een Student Company. Je focust dit jaar op thema’s als:

  • HR-Analytics
  • Internationaal HR
  • Arbeid en gezondheid
  • HR-cyclus

Je kiest dit jaar je minor: een keuzepakket van een half jaar. Met de minor die je kiest, kun jij je kennis verdiepen of verbreden. Zo specialiseer jij je verder in HRM óf een ander vakgebied. Je kiest een minor die goed bij jou past. Dit kun je doen in Nederland of in het buitenland. Ook ga je dit jaar voor het eerst op stage bij een bedrijf naar keuze.

De laatste stap van je studie bestaat uit afstuderen. Je volgt eerst twee vakken op het hoogste niveau waarbij je leert over (internationaal) HRM-beleid. Daarna doe je onderzoek bij een bedrijf en ga je aan de slag met je eigen aanbevelingen.

De opleiding HRM geeft je verschillende mogelijkheden om een internationale ervaring op te doen. Tijdens je opleiding verdiep je je in internationale thema’s, opdrachten en laten gastlezingen je over de grens kijken. De cursussen Business English bereiden je voor op een mogelijk internationale toekomst. Met een groot netwerk van partnerscholen en bedrijven biedt de HZ je volop kansen in het buitenland op het gebied van stage lopen of afstuderen. Afgestudeerd? Een internationale ervaring is een groot pluspunt op je C.V. en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt.

Human Resource Management studenten samen in gesprek

Hulp bij studiekeuze

Wil jij kennismaken met de opleiding Human Resource Management? Ontdek de activiteiten of ga in gesprek met een student.

Overzicht studiekeuzeactiviteiten
Human Resource Management student vertelt over de opleiding

Studenten over hun opleiding

In deze video vertellen 3 HRM-studenten over hun opleiding en de HZ
Binnenkant van het HZ gebouw in Vlissingen

Virtuele tour

Neem alvast een kijkje op je toekomstige studieplek!
Human Resource Management student zittend aan haar bureau
Klaslokaal van Human Resource Management
Human Resource Management student zit aan zijn bureau
Klaslokaal met Human Resource Management studenten

Studenten aan het woord

Wil jij weten wat onze studenten van de opleiding HRM vinden en waarom ze juist voor deze opleiding hebben gekozen? Lees dan de verschillende ervaringen van onze studenten.

Joy, Student Human Resource Management

Tijdens de groepsopdrachten leer je elkaar feedback geven en elkaar aan te sturen. Heel waardevol voor later!

Lees het verhaal van Joy
Amy, Student Human Resource Management

Je werkt tijdens de opleiding heel veel samen met externe organisaties en andere opleidingen.

Lees het verhaal van Amy
Sven, Student Human Resource Management

Ik merk nu al in het dagelijks leven dat HRM mijn kijk op de mens verbreedt.

Lees het verhaal van Sven

Aanmelden

Wil je je graag aanmelden voor de opleiding Human Resource Management? Lees hier alles over jezelf aanmelden of ga direct naar Studielink.

Toelatingseisen

Bekijk het schema van toelatingseisen voor de opleiding Human Resource Management.

21+ toets

Heb je geen diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de hbo-opleiding van je keuze, maar wil je toch graag starten? Neem dan deel aan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het traject succesvol af, dan kun je alsnog starten met de opleiding.

Studiekosten

Naast het collegegeld zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken. Dit kost gemiddeld €500,- per jaar. Ook ga je regelmatig op excursie. Deze kosten bedragen ongeveer €100,-.

Van Ad naar Bachelor

Met een Associate degree-diploma HRM kun je doorstromen naar de bachelor HRM aan de HZ. Gestudeerd aan de Ad -academie in Roosendaal of bij Avans in Den Bosch? Dan stroom je direct door.

Heb je ergens anders je Ad-diploma behaald of een andere Ad-opleiding gevolgd? Dan kijken we samen naar welke vrijstellingen je kunt krijgen. De vrijstellingsprocedure start zodra je jezelf hebt aangemeld via Studielink.

Vragen? Neem dan contact met ons op via dit formulier.

Studeren in Zeeland

Naast studeren is een leuke studententijd minstens zo belangrijk. En heb je al besloten of je op kamers gaat? Ontdek het studentenleven in Zeeland.

Contact

Heb je vragen over de inhoud van de opleiding? Vul dit formulier in en de studiekeuzeadviseur neemt contact met je op.
Of heb je algemene vragen? Stuur een mail naar info@hz.nl of bel 0118-489890.

Twee Human Resource Management studenten werken samen

Download de brochure van HRM

Wil je alle informatie over de opleiding Human Resource Management nog eens rustig doorlezen? Download dan de brochure met alle informatie.

Na de opleiding

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Arts’ achter je naam zetten. Heb je het Honours Programme gevolgd? Dan krijg je een extra certificaat bij je diploma.

Met je diploma op zak kun je met de opleiding HRM alle kanten op. Na je afstuderen kun je aan de slag als personeelsadviseur, personeelsmanager, loopbaanadviseur, HR-adviseur, personeelsfunctionaris, beleidsmedewerker personele zaken, re-integratiemedewerker, medewerker Human Resource Management of als Recruiter.

Wil je na afronding van je studie HRM verder studeren, dan kun je doorstromen naar een universitaire opleiding, bijvoorbeeld Personeelswetenschappen of Organisatiekunde.

Studiekeuzehulp

Ontdekken of deze opleiding bij je past? Dan kan het helpen deel te nemen aan een studiekeuzeactiviteit. Meld je aan voor een van onderstaande activiteiten.

Vraag het een student!

Heb jij vragen over een opleiding, de HZ of het studentenleven? Vraag het aan één van onze studenten.

Studiekeuzequiz

Ontdek welk interessegebied bij je past met onze studiekeuzequiz.

Toon alle studiekeuzeactiviteiten

Ontdek studeren @hzuniversityofappliedsciences

Gerelateerde opleidingen

Portret Commerciële Economie student

Commerciële Economie

Met Commerciële Economie ben je voortdurend bezig om producten en diensten beter te maken. Je…
Portret bedrijfskunde student

Bedrijfskunde

Haal jij straks het beste uit organisaties en mensen? Als bedrijfskundige doe jij niets liever dan…
Portret van mannelijke Social Work studenten voor een muur met posters

Social Work

Ieder mens heeft ‘ups-and-downs’ in het leven, maar soms zijn er problemen, soms tijdelijk, soms…