Als favoriet opslaan

Human Resource Management

Werk is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun leven. Met de opleiding Human Resource Management word je opgeleid tot een professional die mensen begeleidt bij alle aspecten van hun loopbaan.

Als Human Resource Manager is de arbeidsmarkt jouw domein. Je begeleidt mensen bij hun loopbaan, ontwikkeling en persoonlijke groei. Je weet ze te motiveren het beste uit zichzelf te halen en een leven lang te blijven leren. Je houdt hierbij de belangen van de medewerker en organisatie in de gaten. Je vakgebied varieert van het werven en aannemen van nieuw personeel, het geven van trainingen en loopbaanadviezen tot het adviseren van het management bij een reorganisatie.

 Heb jij oog voor anderen en een dienstverlenende instelling? Met de opleiding Human Resource Management aan de HZ word je opgeleid tot een ondernemende en resultaatgerichte allround HRM-professional die straks overal aan de slag kan. 

Lees meer
Download brochure

Opbouw opleiding

Lees hier alles over de opbouw van je opleiding, stage en afstuderen en minor.

Het eerste half jaar van de opleiding start je met het ontwikkelen van een goede basiskennis. Je start met vakken als economie en marketing. In het tweede half jaar begin je aan je ontwikkeling als HRM’er en je leert het vakgebied goed kennen. Je krijgt lessen in Personeelsmanagement, Organisatie & Management en Recht. Daarnaast krijg je de kans om samen met andere studenten je eigen bedrijf op te richten, een Student Company. Het tweede jaar staat in het teken van je ontwikkeling als HRM’er en je gaat veel aan de slag met opdrachten uit de praktijk.

Tijdens de hele opleiding werk je samen met andere studenten of individueel aan opdrachten. Je zal regelmatig gastlessen bijwonen, projectweken hebben en opdrachten rechtstreeks uit het bedrijfsleven krijgen

In het derde jaar loop je zes maanden stage en volg je een half jaar lang een minor (specialisatie). In het vierde jaar ga je aan de slag met strategisch personeelsbeleid en de internationale kant van management. Daarnaast lever je aan het einde van het vierde jaar, na een stage, je afstudeerscriptie op. 

In het derde jaar van de opleiding volg je een minor. Met een minor verdiep of verbreed je je kennis en vaardigheden. Je kunt dit bij de HZ doen of bij een andere hogeschool in binnen- of buitenland. De HZ biedt onder meer de minoren Leiderschap en Ondernemerschap aan. Bekijk hier het gehele HZ-aanbod.

In het derde jaar loop je zes maanden stage in binnen- of buitenland bij een bedrijf dat je zelf uit mag kiezen.  

Aan het einde van het vierde jaar lever je een afstudeeronderzoek op, waarmee je aantoont het beroep (op startersniveau) te beheersen.  Het afstudeeronderzoek voer je uit bij het bedrijf waar je stage loopt. 

Studenten over de opleiding

Wil jij weten hoe studenten de opleiding Human Resource Management ervaren? Lees erover in hun eigen verhaal.

Jessica Vierdejaarsstudent Human Resource Management "Als je wat wilt, als je wat kan en je hebt ambities, dan kan de HZ je echt uitdagen en op weg helpen om nog meer te bereiken." Lees het hele verhaal van Jessica

Internationaal

De opleiding HRM geeft je verschillende mogelijkheden om een internationale ervaring op te doen. Tijdens je opleiding verdiep je je in internationale thema’s, opdrachten en laten gastlezingen je over de grens kijken. De cursussen Business English bereiden je voor op een mogelijk internationale toekomst. Met een groot netwerk van partnerscholen en bedrijven biedt de HZ je volop kansen in het buitenland op het gebied van stage lopen of afstuderen. 

Afgestudeerd? Een internationale ervaring is een groot pluspunt op je C.V. en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt.  

Toelatingseisen

Voor de opleiding Human Resource Management gelden de volgende toelatingseisen. 

Toelatingseisen
21+ toets

Heb je geen diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de hbo-opleiding van je keuze, maar wil je toch graag starten? Neem dan deel aan Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het traject succesvol af, dan kun je alsnog starten met de opleiding. 

Praktische informatie

Alle belangrijke informatie over deze studie vind je hier op een rij.

Studiekosten

Naast het collegegeld zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken. Dit kost gemiddeld €500,- per jaar. Ook ga je regelmatig op excursie. Deze kosten bedragen ongeveer €100,-. 

Aanmelden en inschrijven

Wil je je graag aanmelden voor de opleiding Human Resource Management? Lees hier alles over jezelf aanmelden of ga direct naar Studielink.

Leslocatie

De lessen worden verzorgd aan de Edisonweg 4, Vlissingen.

Studeren in Zeeland

Naast studeren is een leuke studententijd minstens zo belangrijk. En heb je al besloten of je op kamers gaat? Ontdek het studentenleven in Zeeland. 

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze opleiding? Neem dan contact op met het Domeinbureau HZ Business, Vitality & Hospitality, via tel. 0118 - 489 880 of via ba@hz.nl.

Na je opleiding

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Arts’ achter je naam zetten.

Heb je het Honours Programme gevolgd? Dan krijg je een extra certificaat bij je diploma. 

Met je diploma op zak kun je met de opleiding HRM alle kanten op. Na je afstuderen kun je aan de slag als personeelsadviseur, personeelsmanager, loopbaanadviseur, HR-adviseur, personeelsfunctionaris, beleidsmedewerker personele zaken, re-integratiemedewerker, medewerker Human Resource Management of als Recruiter.

Wil je na afronding van je studie HRM verder studeren, dan kun je doorstromen naar een universitaire opleiding, bijvoorbeeld Personeelswetenschappen of Organisatiekunde.

@hzuniversityofappliedsciences

Als favoriet opslaan
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×