Bachelor

Human Resource Management

Human Resource Management

Hoe help je iemand aan een baan die bij hem past? Of een bedrijf aan de juiste mensen? Als HR-professional ben je de schakel tussen de directie en de werkvloer. Je weet zo’n personeelsbeleid neer te zetten dat talenten graag in jouw bedrijf willen (blijven) werken.

Jouw werk is geen dag hetzelfde. Op één dag voer je bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken, zorg je dat mensen op een gezonde en veilige manier kunnen werken en organiseer je scholing. Dit alles doe je op basis van cijfers. Jouw datagedreven HR-beleid helpt personele ontwikkelingen steeds beter te voorspellen. Help jij mensen en organisaties het beste uit zichzelf te halen? Dan is HRM de opleiding voor jou!

Lees meer

Kenmerken

 • Bachelor
 • Voltijd
 • 4 Jaren
 • Nederlands
 • Vlissingen
 • September
Programma

Inhoud van de opleiding HRM

Lees hier alles over de opbouw van je opleiding, stage en afstuderen en minor.

Jaar 1

Je start dit jaar met de basiskennis van Human Resource Management. Je leert hoe je een bedrijf aan de juiste mensen helpt en hoe je van begin tot eind een werving- en selectietraject opstart. Ook leer je alles over arbeidsverhoudingen tussen een werkgever en werknemer. Je focust dit jaar op thema’s als:

 • Werving- en selectie van nieuwe medewerkers
 • Arbeidsverhoudingen
 • Organisatieveranderingen
Jaar 2

Hoe zorg je voor gezonde en gelukkige medewerkers? En met welke wetgeving heb je te maken als iemand ziek wordt? Dit jaar staat jouw ontwikkeling als HR-professional centraal en ga je je kennis verder verdiepen. Je zet dit jaar samen met studenten van andere opleidingen een eigen bedrijf op: een Student Company. Je focust dit jaar op thema’s als:

 • HR-Analytics
 • Arbeid en gezondheid
 • HR-cyclus
Jaar 3

Je kiest dit jaar je minor: een keuzepakket van een half jaar. Met de minor die je kiest, kun jij je kennis verdiepen of verbreden. Zo specialiseer jij je verder in HRM óf een ander vakgebied. Je kiest een minor die goed bij jou past. Dit kun je doen in Nederland of in het buitenland. Ook ga je dit jaar voor het eerst op stage bij een bedrijf naar keuze.

Jaar 4

De laatste stap van je studie bestaat uit afstuderen. Je volgt eerst twee vakken op het hoogste niveau waarbij je leert over (internationaal) HRM-beleid. Daarna doe je onderzoek bij een bedrijf en ga je aan de slag met je eigen aanbevelingen.

Internationaal

De opleiding HRM geeft je verschillende mogelijkheden om een internationale ervaring op te doen. Tijdens je opleiding verdiep je je in internationale thema’s, opdrachten en laten gastlezingen je over de grens kijken. De cursussen Business English bereiden je voor op een mogelijk internationale toekomst. Met een groot netwerk van partnerscholen en bedrijven biedt de HZ je volop kansen in het buitenland op het gebied van stage lopen of afstuderen. Afgestudeerd? Een internationale ervaring is een groot pluspunt op je C.V. en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt.

Download de brochure van HRM

Wil je alle informatie over de opleiding Human Resource Management nog eens rustig doorlezen? Download dan de brochure met alle informatie.

Ervaringen

Studenten aan het woord

Wil jij weten wat onze studenten van de opleiding HRM vinden en waarom ze juist voor deze opleiding hebben gekozen? Lees dan de verschillende ervaringen van onze studenten.

Aanmelden

Wil je je graag aanmelden voor de opleiding Human Resource Management? Lees hier alles over jezelf aanmelden of ga direct naar Studielink.

Toelatingseisen

Bekijk het schema van toelatingseisen voor de opleiding Human Resource Management.

21+ toets

Heb je geen diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de hbo-opleiding van je keuze, maar wil je toch graag starten? Neem dan deel aan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het traject succesvol af, dan kun je alsnog starten met de opleiding.

Studiekosten

Naast het collegegeld zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken. Dit kost gemiddeld €500,- per jaar. Ook ga je regelmatig op excursie. Deze kosten bedragen ongeveer €100,-.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze opleiding? Neem dan contact op met het Domeinbureau HZ Business, Vitality & Hospitality, via tel. 0118 - 489 880 of via ba@hz.nl.

Download de brochure van HRM

Wil je alle informatie over de opleiding Human Resource Management nog eens rustig doorlezen? Download dan de brochure met alle informatie.

Jouw toekomst

Na de opleiding

Diploma

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Arts’ achter je naam zetten. Heb je het Honours Programme gevolgd? Dan krijg je een extra certificaat bij je diploma.

Beroepen

Met je diploma op zak kun je met de opleiding HRM alle kanten op. Na je afstuderen kun je aan de slag als personeelsadviseur, personeelsmanager, loopbaanadviseur, HR-adviseur, personeelsfunctionaris, beleidsmedewerker personele zaken, re-integratiemedewerker, medewerker Human Resource Management of als Recruiter.

Doorstuderen

Wil je na afronding van je studie HRM verder studeren, dan kun je doorstromen naar een universitaire opleiding, bijvoorbeeld Personeelswetenschappen of Organisatiekunde.

Studiekeuzehulp

Ontdekken of deze opleiding bij je past? Dan kan het helpen deel te nemen aan een studiekeuzeactiviteit. Meld je aan voor een van onderstaande activiteiten.

Meld je aan voor een opleiding
Keuze gemaakt? Meld je eenvoudig aan voor een opleiding via Studielink.
Ga naar Studielink
Vraag het een student!
Heb jij vragen over de opleiding, de HZ of het studentenleven? Vraag het aan studenten van de opleiding Human Resource Management!
Chat nu
Studiekeuzetest
Ontdekken welke opleiding bij je past?
Doe de test
Ontdek de opleidingen van de HZ
Meld je aan voor een brede voorlichting van onze technische, sociaal-maatschappelijke of economische opleidingen.
Meld je aan
Toon alle studiekeuzeactiviteiten
Gerelateerd

Gerelateerde opleidingen

Social

Deel jouw HZ verhaal met @hzuniversityofappliedsciences

Als favoriet opslaan