Eva Hartog

Eva Hartog

Eva Hartog is als projectleider en senior-onderzoeker van Aquaculture in Delta Areas het aanspreekpunt voor de mossel- en oestersector in Zeeland. Ze heeft zich, sinds ze in 2013 als onderzoeker begon bij het lectoraat, gespecialiseerd in onderzoek naar schaal- en schelpdieren.

Ze heeft onder meer onderzoek gedaan naar de oesterboorder, het efficiënter invangen van oesterbroed en heeft een app voor mosselvissers mede-ontwikkeld waarmee zij beter inzicht krijgen in hun kweek. “De HZ heeft een goede positie verworven als kennisinstelling op dit gebied”, zegt Eva, die recht door zee is en het liefste met haar voeten in de klei staat om onderzoek te doen.
Eva studeerde Watermanagement aan de HZ. Daarna ging ze aan de slag bij het NIOZ in Yerseke waar ze onderzoeksassistent Macrobenthos was. Na drie jaar ging ze aan de slag bij Imares in hetzelfde dorp. Hier deed ze al veel veldwerk op het gebied van vis en schelpdieren. Eva werkt graag met studenten, die ze wil enthousiasmeren voor onderzoek op het gebied van aquacultuur. “Praktisch en toegepast onderzoek in deze sector is enorm uitdagend en interessant.”

Projecten

Past student assignments Aquaculture

Here you can see an overview of student assignments that have been executed over the past few years…

Water

Rendementsverbetering en verduurzaming oesterproductie

Met het project 'Rendementsverbetering en verduurzaming oesterproductie door kennisoverdracht en…

Voedsel

Verbeteren invang en ontwikkeling oesterbroed

Het project heeft tot doel om samen met oesterkwekers methoden te ontwikkelen die een hogere…