• Datum: Donderdag 25 januari 2024, 15.00-17.45 uur
  • Locatie: Joint Research Center Zeeland, Middelburg
  • Doelgroep: Onderzoekers en docenten van Scalda, HZ, UCR en de drie partners van het Delta Climate Center: Wageningen University and Research, Utrecht University en NIOZ

De onderwijs- en kennisinstellingen Scalda, HZ en UCR willen in het Innovatiecluster Zeeland samenwerken aan de belangrijke transitievraagstukken voor deze regio. Gezamenlijk is er veel expertise in huis en de docenten en onderzoekers van de instellingen kunnen veel van elkaar leren.

Ze zien Zeeland als een living lab. “Werken aan de grote vraagstukken doen we namelijk niet alleen in faciliteiten zoals JRCZ, Technum en Anne, maar ook via allerlei projecten op locaties in de gehele provincie. Met de komst van het Delta Climate Center en programma’s als Energy Campus en New Waves wordt de samenwerking op transitievraagstukken verder geïntensiveerd”, zegt Joeri Versluis, één van de organisatoren van deze sessie.

Strategische projecten

De werksessie op 25 januari is een vervolg op de bijeenkomst van 29 juni van dit jaar. Die sessie stond in het teken van kennismaking en er werd verkend welke kansen er zijn op (nog) meer samenwerking. De bijeenkomst in het JRCZ begint met een overzicht van de grote, strategische projecten die momenteel lopen:

Tijdens het tweede deel gaan de deelnemers uiteen in kleinere groepen die nadenken over de mogelijkheden tot (verdere) samenwerking rondom de thema’s water, energie, food, technologie, data science en biobased. Mogelijkheden om samen bepaalde subsidies te benutten komen ook aan de orde.

Aanmelden

Benieuwd naar de expertise, activiteiten en faciliteiten van collega’s? Netwerk je graag met mensen in hetzelfde vakgebied? En heb je ideeën over samenwerking in het Zeeuwse onderwijs? Meld je dan hier aan voor de werksessie op donderdag 25 januari van 15.00 tot 17.45 uur. De bijeenkomst wordt afgesloten met een hapje en drankje.