De opleiding Watermanagement van HZ University of Applied Sciences bestaat 33,3 jaar.

Ze viert dat op 26 januari 2024 met een groot waterevenement in de HZ en Joint Research Center Zeeland in Middelburg. Studenten, docenten, alumni en oud-werknemers zijn de gehele dag welkom op het evenement ‘Water Connects’.

Er zijn sprekers, workshops en presentaties waar in alle gevallen water centraal staat. De organisatie is nog op zoek naar oud-studenten die hun kennis willen delen in deze workshops. “We maken een dijk van een programma met inhoud en plezier waarin we onze passie voor water overdragen aan alumni en een nieuwe generatie watermanagers”, zegt docent Jouke Heringa. Mensen die zich aanmelden via deze website krijgen een herinneringsboekje aan 33,3 jaar Watermanagement. Aanmelden kan via deze website.

De opleiding is één van de kroonjuwelen van de HZ. Begonnen als AET (Aquatische Ecotechnologie), waarbij het watersysteem in al zijn aspecten werd bestudeerd, is ze uitgegroeid tot een opleiding met drie afstudeerrichtingen. Naast AET kunnen studenten kiezen voor Deltamanagement en Spatial Planning & Design. Hiermee zijn ook de maatschappelijke en ruimtelijke uitdagingen van een duurzame delta aan het onderwijsaanbod toegevoegd.