Word jij de toekomstgerichte HR-professional? Jij zorgt ervoor dat werknemers plezier hebben in hun baan. En dat zij gezond en gemotiveerd zijn én blijven. Ook ben je verantwoordelijk voor een goed personeelsbeleid. Een beleid dat continu verandert door maatschappelijke veranderingen en technologische ontwikkelingen.

Toekomstgerichte HR-professional

Deze deeltijdopleiding is gericht op HRM én bedrijfskunde. Oftewel: de sociale én bedrijfsmatige kant van een organisatie. Je draagt bij aan een duurzame samenleving. En in het bijzonder draag je bij aan een gezonde en productieve organisatie. Je wordt opgeleid tot een gespecialiseerde HR-professional die zorgt dat elke medewerker optimaal kan presteren.

Je leert onder meer probleemoplossend en innovatief denken, gesprekken leiden en coachen. Én hoe organisaties kunnen inspelen op maatschappelijke veranderingen, uitdagingen en kansen. Denk aan krapte op de arbeidsmarkt en werving en selectie op basis van data. Ook leer je hoe je hierop het personeelsbeleid aanpast. Vaardigheden die jou de HRM’er van de toekomst maken.

De opleiding bestaat uit 5 hoofdthema’s. Elk hoofdthema is opgebouwd uit verschillende leeruitkomsten. De 5 hoofdthema’s zijn:

 1. Strategisch handelen
  Je begeleidt organisatieveranderingen. En je geeft sturing aan nieuwe ontwikkelingen binnen de organisatie.
 2. Vaardig in ontwikkelen van effectieve, wendbare organisaties
  Je verbindt de directie met de werknemers en zorgt ervoor dat elke werknemer optimaal kan functioneren. Je ontwikkelt beleid gericht op gemotiveerde werknemers. Hierdoor kan de organisatie kan groeien.
 3. Verandervaardigheid (organisatieverandering en persoonlijke professionaliteit)
  Je helpt de organisatie met de ontwikkeling van nieuwe verdienmodellen en manieren van werken. Je creëert een flexibele organisatie die klaar is voor de toekomst.
 4. Begrijpen van data
  Je analyseert data en adviseert op basis hiervan de organisatie. Je herkent technologische trends. Ook zet je technologie in om medewerkers te verbinden. En om hen te laten groeien binnen de organisatie.
 5. Onderzoekend vermogen
  Je onderzoekt kansen en gevaren en adviseert hierover de organisatie. Ook voer je jouw eigen aanbevelingen door.

Na deze opleiding ben jij een HR-professional die mensen samen laat werken aan de doelstellingen van een organisatie. Je leert hoe je talenten van werknemers kan herkennen om zo het beste uit mensen naar boven te halen.

We leiden op tot een professional die meewerkt aan een gezonde organisatie waarbij de gezondheid en talenten van mensen voorop staat.

Programma

Lees hier alles over het programma van de deeltijd bacheloropleiding Human Resource Management.

Studeren in deeltijd betekent dat je flexibel onderwijs volgt. Je bepaalt zelf hoe je leert en in welke volgorde je onderwerpen behandelt. Dit doe je in overleg met je studieloopbaancoach.

Op je werkplek zoek je naar nieuwe leermogelijkheden. Denk aan het uitvoeren van nieuwe taken en het opzetten van projecten. En wat je tijdens de opleiding leert, pas je direct toe in de praktijk. Meer weten over deze manier van leren? Lees meer over flexibel deeltijdonderwijs.

Een leeruitkomst is het eindniveau van een bepaald onderwerp dat je moet beheersen. Om je diploma te halen, toon je aan dat je alle leeruitkomsten beheerst. Je kiest zelf wanneer je start met een leeruitkomst. Ook kun je leeruitkomsten uit verschillende fases combineren. Wel raden we aan om eerst de propedeuse af te ronden voordat je start met leeruitkomsten uit de hoofdfase.

Wij bieden je verschillende manieren om te leren. Bijvoorbeeld online, digitaal, face-to-face, klassikaal en met groepsbijeenkomsten. Jij kiest welke vormen bij jou en jouw situatie passen. Je studeert samen met studenten met andere beroepen. Hierdoor leer je een onderwerp vanuit verschillende invalshoeken te benaderen.

Jouw studieloopbaancoach (SLC) houdt samen met jou de studievoortgang in de gaten en adviseert en coacht. Jullie bespreken samen hoe je de studie slim combineert met je werk en privéleven. En ook hoe je de leeruitkomsten en jouw werk kunt samenvoegen. Bij docenten kun je terecht met inhoudelijke vragen.

Je kunt zelf bepalen wanneer je welke leeruitkomst volgt. Wel is de opleiding opgebouwd uit 3 fases.

Propedeusefase
Je leert de basis van Human Resource Management. Je verdiept je in onder meer recht, marketing, finance, organisatie en gedrag. Ook algemene vaardigheden zoals projectmatig werken en ICT-vaardigheden komen aan bod.

Hoofdfase
Tijdens de hoofdfase verdiep je je kennis van recht, organisaties en verschillende HR-thema’s. Denk aan HR-data, technologie en ethiek, psychologie van arbeid, arbeidsrelaties en de arbeidsmarkt. Daarnaast versterk je jouw gespreks- en coachingsvaardigheden.

Minor
Tijdens de minor specialiseer je jezelf op het gebied van learning & development. Je houdt je bezig met leer- en ontwikkelprocessen van werknemers. Zodat zij hun kennis kunnen verbreden en door kunnen groeien. Je focust je onder meer op de thema’s gezondheid en employability, verandermanagement, leiderschap, en diversiteit.

Afstudeerfase
Je rondt de opleiding af met een afstudeeronderzoek. Je leert hoe je complexe vraagstukken uit de praktijk onderzoekt, hierover adviseert en hoe je jouw adviezen doorvoert.

Open Dag 3 februari

Kom meer te weten over Human Resource Management in deeltijd op zaterdag 3 februari van 9.30 uur - 14.30 uur, locatie Vlissingen.

Meld je aan

Toelatingseisen

 • Je hebt een mbo-diploma op niveau 4 of een havo- of vwo-diploma.
 • Of je hebt het Toelatingsonderzoek 21+ succesvol afgerond.

Je werkt meer dan 16 uur per week op minimaal mbo niveau 4. Bij een bedrijf of op een stageplek. Ook moet je een begeleider op je werkplek hebben. Deze begeleider heeft minimaal 5 jaar relevante werkervaring in het economisch- of sociaal maatschappelijk domein. Vooraf bekijken we of jouw werkplek geschikt is.

Met een Associate degree-diploma op zak kun je doorstromen naar een bachelor aan de HZ. Wil je voor je aanmelding weten wat dit ongeveer voor jou zal betekenen? Of heb je andere vragen over doorstromen van een Associate degree naar een bachelor? Dan kun je contact met ons opnemen via dit formulier.

Flexibel studeren in Deeltijd?

In deze video krijg je een korte uitleg over flexibel studeren.

HRM

Ontdek Human Resource Management in deeltijd

In deze video wordt kort uitgelegd hoe de opleiding in elkaar zit

Aanmelden

Wil je je graag aanmelden voor deze opleiding? Lees alles over aanmelden of ga direct naar Studielink.

Lesdag

Je hebt op 1 vaste dag per week les op de HZ. Praktijkopdrachten vanuit school, pas je toe in je werk. De lesbijeenkomsten zijn niet verplicht. Wij bieden je de mogelijkheid om samen te werken met andere studenten door met en van elkaar te leren. Tijdens schoolvakanties zijn er geen bijeenkomsten.

Locatie

HZ University of Applied Sciences, Edisonweg 4 in Vlissingen.

Startmoment

De bachelor HRM in deeltijd start in september en in februari.

Studiekosten

Naast het bepaald collegegeld, betaal je ook andere studiekosten (zoals bijvoorbeeld voor je boeken). Kosten voor aanschaf van een laptop, reiskosten en verblijfkosten zijn niet meegerekend.

Studieduur

Deze opleiding duurt in de basis 4 jaar. Heb je al veel werkervaring en kennis? Dan is het misschien mogelijk om een verkorte opleiding te volgen. Dit bespreken we tijdens de intakegesprekken.

Urenbelasting

Houd rekening met gemiddeld 20 uur (zelf)studie per week. Hoeveel uur dit precies voor jou is, hangt onder meer af van je werkervaring, je huidige kennis en het aantal leeruitkomsten dat je per semester inplant.

Contact

Heb je vragen over de inhoud van de opleiding? Vraag een adviesgesprek aan.
Of heb je algemene vragen? Stuur een mail naar info@hz.nl of bel 0118-489890.

Interesse in de deeltijdopleiding HRM?

Lees dan alle informatie nog eens rustig na in onze brochure.

Werkgever aan het woord

''De opleiding HRM is heel generiek. De essentie van wat je leert kun je overal uitvoeren, als je maar geïnteresseerd bent in het bedrijf en de mensen waarvoor je werkt''. Lees het hele verhaal van Wim.

Wim Brandes, HR Manager bij WVO Zorg

Wim Brandes is groot voorstander van de deeltijdopleiding HRM.

Lees het verhaal van Wim Brandes

Na de opleiding

Na het behalen van de bachelor HRM, mag je de titel ‘Bachelor of Arts’ achter je naam zetten.

Studie afgerond? Met de opleiding HRM kun je enorm veel kanten op. Je bent namelijk erg breed opgeleid. Bovendien heeft bijna elk bedrijf of organisatie een HR-afdeling. Je kunt aan de slag in het bedrijfsleven, bij de (semi-)overheid of als ZZP’er.

Je kunt na het behalen van je diploma doorstromen naar een universitaire opleiding. Denk aan Personeelswetenschappen of Organisatiekunde.

Studiekeuzehulp

Overweeg jij om (weer) te gaan studeren, maar twijfel je of dit bij jou past? Vraag een adviesgesprek aan! Tijdens dit gesprek geven we je meer informatie over de inhoud, studievorm en de combinatie tussen studeren, werken en je privéleven.

Check of een deeltijd-opleiding iets voor jou is!

Studeren naast je baan iets voor jou? Doe de quiz!

Ga in gesprek met onze deeltijd adviseur

Vragen over de opleiding, de HZ of flexibel studeren? Stel je vraag aan onze deeltijd adviseur!

Open Dag

Ervaar hoe het is om aan de HZ te studeren op zaterdag 3 februari.

Overzicht studiekeuzeactiviteiten

Deel jouw HZ verhaal met @hzuniversityofappliedsciences

Gerelateerde opleidingen

Portret volwassen Bedrijfskunde student met laptop

Bedrijfskunde

Met de opleiding Bedrijfskunde leer je het beste uit organisaties en mensen te halen. Met jouw…
Portret deeltijd student Bedrijfskunde achter laptop

Bedrijfskunde

Bij de Associate degree Bedrijfskunde staat het optimaliseren van bedrijfsprocessen centraal. Zorg…

Human Resource Management

Hoe help je iemand aan een baan die bij hem past? Of een bedrijf aan de juiste mensen? Als…