Studieroute

Software Engineer (SE)

Onderdeel van

HBO-ICT

Software Engineer (SE)

Jij bent degene die inventieve technologieën en geavanceerde software inzet om met slimme ICT-oplossingen te komen. Samen met je team bedenk je goede oplossingen voor moeilijke problemen. Een nieuwe eis, een extra feature of toch een andere programmeertaal? Dat houdt jou niet tegen, maar drijft je om je software nog beter te ontwerpen en het probleem dus nog beter op te lossen. Je oplossingen zijn goed getest en doordacht.

Lees meer
Programma

Zo zit de studieroute Software Engineer in elkaar

De eerste twee jaar ontdek je het brede werkveld van HBO- ICT. Aan het begin van je derde jaar kies je voor een van de drie studieroutes: Sofware Engineer, Data Science of Business IT Consultant.

Jaar 3

Wanneer je kiest voor Software Engineer staan je minor en stage in jaar 3 (in Nederland of daarbuiten) het teken van je gekozen studieroute. I

Jaar 4

Jaar 4
In het vierde jaar staat het eerste semester in het teken van je gekozen studieroute. Zo ga je aan de slag met een project en volg je courses op het gebied van Data Science.

 • Project
  Samen met je team ga je aan de slag met een groot project. De projecten waar je aan kunt werken zijn heel divers. Zo werkten studenten aan software toepassingen in de zorg, aan een geo opplicatie waarbij je op een interactieve kaart informatie ziet en aan een digitale tweeling van een zonneboot.
 • Courses
  Je volgt courses, zoals:
  • Modern programming practices
   Je leert software ontwikkelen volgens de nieuwste technieken en innovaties.
  • Security by design
   Je kruipt in de huid van een hacker, bestudeert het ontwerp van softwaresystemen en door analyse ontdek je de zwakke plekken en hoe je deze kunt verbeteren.
 • Afstuderen
  Je studeert af bij een bedrijf naar keuze.
HBO-ICT

Software Engineer is onderdeel van de opleiding HBO-iCT

Bij de opleiding HBO-ICT aan de HZ leg je zelf het accent binnen het brede werkveld van ICT. Je krijgt alle ruimte om een route te kiezen die bij jou past. Ontwerp jij straks software? Of zet je data om naar bruikbare inzichten voor een bedrijf? Of ben je de brug tussen ICT-techniek, medewerkers en organisaties? En zie je de eindeloze businessmogelijkheden? Welke studieroute je ook kiest, jij kunt straks aan de slag in een van de meest innovatieve en toonaangevende sectoren: ICT!

Meer informatie over opleiding HBO-ICT
Jouw toekomst

Na het volgen van deze studieroute

Beroepen

Als afgestudeerd ICT’er kun je terecht in veel verschillende beroepen. Je bent breed opgeleid, maar bij de studieroute Software Engineer horen ook nog een aantal specifieke beroepen. Zo kun je aan de slag als:

 • Embedded software engineer
 • Webapplicatie ontwikkelaar
 • Front-end developer
 • Software tester
 • IT consultant

Diploma

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Science’ achter je naam zetten.