Na een periode van twaalf jaar, stopt Toine Poppelaars met ingang van 1 januari 2024 als voorzitter van de Raad van Toezicht van de HZ. Vanaf die datum start hij als voorzitter van de Raad van Toezicht van Scalda.

Een groot verbinder
Toine begon in januari 2013 als voorzitter van de Raad van Toezicht. Hij heeft in al deze jaren veel betekend voor de HZ. Als rode draad door zijn werk liep de lobby voor onze onderwijsinstelling: binnen en buiten de provincie heeft Toine zich hard gemaakt voor het belang van de HZ als hoogwaardig kennisinstituut in de regio. Zijn grote netwerk was hierin zeer waardevol.

Ambassadeur voor de HZ
Het College van Bestuur en de Raad van Toezicht verliezen met zijn vertrek een toegewijd voorzitter. “Toine heeft een ongelofelijk groot hart voor de HZ”, vertel Susana Menendez, lid van de Raad van Toezicht. “Hij is niet alleen professioneel en zakelijk, maar ook een echte teamplayer. Hij gaf het College van Bestuur en de leden ieder de juiste ruimte om hun bijdrage te leveren aan de raad. Zijn warmte en hartelijkheid waardeer ik zeer.”
Ook Barbara Oomen en Ab Smit van het College van Bestuur delen deze waardering. “Toine is een echte verbinder en heeft van de Raad van Toezicht een hechte club gemaakt. Hij is in de raad jarenlang een constante en betrouwbare factor voor het bestuur geweest. Het is daarnaast een groot compliment waard dat hij zich al die jaren met hart en ziel voor de HZ en de Zeeuwse samenleving heeft ingezet. Toine is een echte ambassadeur voor ons geweest. We zijn blij dat onze naaste partner Scalda in hem een ervaren en betrokken nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht vindt.”

Invulling rol van voorzitter
De voorzittersrol wordt vanaf 1 januari waargenomen door vice-voorzitter Susana Menendez. De procedure voor de vacature van voorzitter wordt op korte termijn in gang gezet.

Op de groepsfoto: Raad van Toezicht en College van Bestuur, Toine Poppelaars 4e van rechts