Folkert Hiemstra is sinds 1 september lid van de Raad van Toezicht van HZ University of Applied Sciences. De in Middelburg woonachtige Hiemstra is partner bij Van Boven Advocaten. Zijn specialisaties zijn ondernemingsrecht, insolventierecht en vastgoedrecht. Het onderwijs is hem niet vreemd. Hij is de afgelopen acht jaar lid geweest van de Raad van Toezicht van Mondia Scholengroep.

Eenzelfde doel nastreven

“Het belang van onderwijs voor onze mooie regio is ontzettend groot. Goed onderwijs zorgt ervoor dat mensen en bedrijven zich hier graag vestigen en ook blijven. De HZ is een belangrijk onderdeel van het Zeeuwse onderwijs”, zegt Hiemstra over waarom hij aan de slag gaat bij onze onderwijsinstelling. Hij hecht veel waarde aan een open en constructieve sfeer, niet alleen in de raad, maar in de gehele organisatie. “Vanuit de gedachte dat alle betrokkenen hetzelfde doel nastreven: het beste hoger onderwijs voor studenten van binnen en buiten Zeeland.”

Een aanwinst voor de raad

De Raad van Toezicht is erg blij met de komst van Folkert. Voorzitter Susana Menendez: “Folkert heeft een juridische en governance achtergrond die goed van pas komt bij zijn rol als toezichthouder. Hij is sterk geworteld in de Zeeuwse samenleving en ook daarmee een aanwinst voor de raad. Wij wensen Folkert veel succes in zijn nieuwe rol en kijken uit naar de samenwerking.”