De opleiding Maritiem Officier van HZ University of Applied Sciences organiseert donderdag 17 oktober een bijeenkomst over de uitdagingen bij de berging van de gezonken Russische onderzeeër Koersk. Gastspreker is Frans van Seumeren, directeur van bergingsbedrijf Mammoet en bij het grote publiek bekend als voorzitter van FC Utrecht. Marof-studenten, oud-studenten van de Zeevaartschool, docenten, studiekiezers en andere belangstellende zijn van harte welkom.

De Koersk zinkt in 2000 in de Barentszzee bij Rusland. Het gaat om een hightech kernonderzeeër. Aanvankelijk lijkt het onmogelijk om deze onderzeeër te bergen op de grillige Barentszee. De broers Van Seumeren is het echter, tegen alle logica in, gelukt de Barentszzee te temmen. Frans van Seumeren vertelt op deze middag zijn fascinerende verhaal over de berging van de Russische nucleaire onderzeeër. Hij deelt zijn inzichten over de commerciële, culturele en organisatorische aspecten van de berging.

Aanmelden

De studenten Maritiem Officier hebben ter voorbereiding deskresearch gedaan naar de bergingsactie.

De middag begint om 14.30 uur in Lokaal 0 van de HZ in Vlissingen. Van Seumeren begint om 14.45 uur met zijn lezing. Een uur later is er gelegenheid om vragen te stellen. Aanmelden is noodzakelijk vanwege het beperkte aantal plaatsen. Het kan via deze website.