Angelo de Nood heeft woensdag 9 oktober de Built Environment Award gewonnen. Het is een prijs voor de beste scriptie van een HZ-student op het gebied van de gebouwde omgeving.

Met de prijs verdiende de gediplomeerde student Civiele Techniek duizend euro. Naast Angelo waren Nynke Lukasse (Watermanagement) en Remco van Daele (Bouwkunde) genomineerd. Angelo schreef een rapport over de meest geschikte kadeconstructie voor de Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland, een nieuwe, buitendijkse haven langs de Zuidermeerdijk bij Urk. Angelo sprak met stakeholders, keek naar de regelgeving en onderzocht meerdere constructies en werkte uiteindelijk vijf potentiële opties uit met een geschiktheidsanalyse. Uiteindelijk kwam hij met een advies over de beste optie: een verankerde damwand met paalmatrassysteem.

Meerdere kanten

De jury van de Built Environment Award prees dat Angelo in zijn rapport meerdere kanten van het onderwerp had belicht en bovendien aandacht had voor circulariteit en herbruikbaarheid. Angelo schreef zijn scriptie in opdracht van het bedrijf Waterland Projecten en werd begeleid door HZ-docent Joachim de Keijzer. De prijs werd uitgereikt tijdens de Built Environment Day in de HZ en het JRCZ in Middelburg.

Het was de tweede editie van het evenement voor studenten, docenten, onderzoekers en het werkveld. De bouwkundige omgeving van de toekomst in Zeeland staat elk jaar centraal tijdens deze dag. Frank Huijben, die volgende week donderdag (17 oktober) wordt geïnaugureerd tot lector Biobased Bouwen, verzorgde de keynote. Verder was er een grote bedrijvenmarkt waar honderden studenten en tientallen ondernemers met elkaar in gesprek gingen.