Ieder jaar organiseert het HZ International Office een Pre-Departure avond. Studenten die het jaar daarna in het buitenland gaan studeren en/of stage lopen worden hiervoor uitgenodigd. Zo kun jij je goed voorbereiden op je verblijf in het buitenland. De Pre-Departure avond is ook voor ouders. Want als je zoon of dochter in het buitenland gaat studeren, wil je er zeker van zijn dat alles goed geregeld is.

Op dit moment is er nog geen nieuwe datum bekend. Hou deze pagina in de gaten voor updates.

Presentaties

Hieronder vind je de presentaties die op de Pre-Departure avond worden gegeven. Bekijk ze alvast en bereid je vragen voor. Je kunt je vragen in het online aanmeldformulier aangeven of stellen tijdens de Q&A-sessies..

Belangrijke informatie op een rij

Verzekeringen

Natuurlijk kies jij zelf welke verzekering het beste bij jou past voor jouw verblijf in het buitenland. Een aantal verzekeringsmaatschappijen biedt speciale pakketten aan, zoals Aon Student Insurance en OOM. Arti Pancham van Aon-verzekeringen zal tijdens Pre-Departure avond online zijn om jullie vragen te beantwoorden. Over het Aon-pakket of andere vragen over verzekeringen.

Veiligheid

HZ werkt samen met International Security Partners (ISP). ISP biedt 24/7 ondersteuning aan HZ-studenten in het buitenland als zich calamiteiten voordoen. Heb je vragen over veiligheid? Vermeld ze dan in het online aanmeldformulier. Het International Office verzamelt alle vragen en zal ze beantwoorden tijdens de Pre-Departure avond en/of plaatsen op MyHZ.

Bekijk ook deze informatie:

Reisadviezen en (corona)regels

Op de website van Nederlandwereldwijd vind je per land het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de informatie en regels met betrekking tot bijvoorbeeld corona. Kies 'Reisadviezen' en 'Reisadvies per land'.

HZ volgt de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

HZ raadt je sterk af om naar een 'oranje' gebied (reisadvies Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken) af te reizen. Als het land van jouw bestemming code oranje heeft en je beslist om toch af te reizen naar deze bestemming, vraag dan een bevestiging 'Noodzakelijke reis' bij het Studentenbureau. In deze bevestiging staat dat je je reis maakt in het kader van je studie aan de HZ. Ook moet je het formulier 'Own Risk Declaration' invullen en opsturen naar internationaloffice@hz.nl.

Wat als?

Natuurlijk hopen we dat jij je hele semester in het buitenland gewoon kunt afmaken. Maar wat te doen als er tóch weer een corona-uitbraak komt of zich een andere calamiteit voordoet? Hier alvast een paar tips:

  • Neem eerst contact op met het international office van de partnerinstelling en lees de e-mails die je van hen ontvangt.
  • Neem contact op met het HZ International Office als je advies nodig hebt.
  • Houd het HZ International Office op de hoogte van je plannen en beslissingen: het is belangrijk dat we weten waar onze studenten zijn en hoe het met hen gaat.
  • Volg de instructies van de plaatselijke autoriteiten.
  • Houd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MinBuZa) in de gaten, of bel hen: +31 247 247 247. Download de reisapp van MinBuZA.
  • Ontvang je de Erasmus+ beurs? Houd rekening met de minimale verblijfsduur van 2 maanden om je beurs (gedeeltelijk) te behouden.
  • Als het mogelijk is: blijf de vakken bij de partnerinstelling online volgen volgens de goedgekeurde Learning Agreement. Óók als je terugkomt naar Nederland.

Regelen vóór je vertrek

Denk voor je vertrek ook aan het aanvragen van een OV-vergoeding en het uitzoeken of je vaccinaties nodig hebt. Deze informatie op MyHZ helpt je daarbij.

Handige apps en websites