Studieroute

Commercial Engineering

Onderdeel van

Engineering

Commercial Engineering

Bij Commercial Engineering focus je op de zakelijke markt (B2B) en de consumentenmarkt (B2C). Je ontwerpt producten die goed verkopen in een bepaalde markt. Studenten ontwierpen bijvoorbeeld een elektrische tandenborstel voor Philips. Je bent ondernemend, je opereert internationaal en gaat soepel met cultuurverschillen om.

Lees meer
Programma

Dit is Commercial Engineering

Je kunt de opleiding zo internationaal maken als je zelf wilt. In het derde en vierde jaar kun je ervoor kiezen om de lessen in het Engels te volgen. Ook is een stage in het buitenland in het derde jaar een optie. Je werkt met buitenlandse studenten aan projecten. Je gaat op excursie naar het buitenland. En je werkt aan vraagstukken van internationale bedrijven.

Jaar 1

In het eerste jaar maak je kennis met brede technische basisvaardigheden. In de praktijk ga je opdrachten beoefenen die dichtbij het werkveld komen. Op deze manier ontdek jij welke studieroute straks het beste bij jou past.

Jaar 2

Na het behalen van je propedeuse een studierichting. Kies voor de technische kant of juist voor de creatieve richting.

Jaar 3

In het derde jaar van de opleiding volg je een half jaar een minor. Met een minor verdiep of verbreed je je kennis en vaardigheden. Je kunt dit bij de HZ doen of bij een andere hogeschool in het binnen- of buitenland.

De HZ biedt drie verschillende minoren aan, passend bij de opleiding Engineering:
Minor Energietransitie
Dan zorg jij er straks voor dat bedrijven overgaan op schone brandstof, zoals waterstof.
Minor Productontwerp
Ben jij helemaal weg van vormgeving? Ga dan met de minor Productontwerp aan de slag.

Het andere half jaar ga je op stage. Hierbij mag je ook kiezen of je in Nederland blijft of naar het buitenland gaat.

Jaar 4

In het laatste jaar kies je één studieroute: Product Engineering of Commercial Engineering. Het eerste half jaar krijg je theorie en heb je te maken met projecten.
Het tweede half jaar ga je aan de slag met het afstuderen. Je schrijft een afstudeeronderzoek bij een bedrijf. De keuze is aan jou om dit in het binnen- of buitenland te gaan doen. In dit jaar komen alle kennis en vaardigheden samen en mag jij aantonen het beroep te beheersen. Met je diploma op zak kun jij straks als engineer aan de slag!

Opleiding

Engineering

Je wordt opgeleid om technische uitdagingen zo duurzaam, klimaatneutraal en maatschappelijk verantwoord mogelijk op te lossen. De opleiding Engineering heeft meerdere studieroutes. Bekijk ze op de HZ website.

Meer informatie over de opleiding Engineering
Jouw toekomst

Wat kun je worden met Commercial Engineering?

Diploma

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Science’ of ‘Ingenieur’ achter je naam zetten.

Beroepen

Als afgestudeerde Engineer kun je terecht in verschillende beroepen. Je bent breed opgeleid, maar bij de studieroute Product Engineering horen ook nog een aantal specifieke beroepen. Zo kun je aan de slag als:

  • Productontwikkelaar
  • Ontwerper
  • Ondernemer

Doorstuderen

Wil je na de opleiding Engineering doorstuderen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je middels een schakelprogramma een mastertraject starten, zoals:

  • Master Industrieel Product Ontwerpen