Bij Commercial Engineering richt je je op de zakelijke markt (B2B) en de consumentenmarkt (B2C).

Je ontwerpt producten die goed verkopen in een bepaalde markt. Studenten ontwierpen bijvoorbeeld een elektrische tandenborstel voor Philips. Je bent ondernemend, je opereert internationaal en je gaat soepel om met cultuurverschillen.

Onderdeel van de opleiding
Engineering

Middelburg

Dit is Commercial Engineering

Je kunt de opleiding zo internationaal maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld een deel van de opleiding ervoor kiezen om de lessen in het Engels te volgen. Ook is een stage in het buitenland in het derde jaar een optie. Je werkt met buitenlandse studenten aan projecten. Je gaat op excursie naar het buitenland. En je werkt aan vraagstukken van internationale bedrijven.

In het derde jaar van de opleiding volg je een half jaar een minor. Met een minor verdiep of verbreed je je kennis en vaardigheden. Je kunt dit bij de HZ doen of bij een andere hogeschool in het binnen- of buitenland.

De HZ biedt twee verschillende minoren aan, passend bij de opleiding Engineering:

Minor Energietransitie

Dan zorg jij er straks voor dat bedrijven overgaan op schone brandstof, zoals waterstof.

Minor Productontwerp

Ben jij helemaal weg van vormgeving? Ga dan met de minor Productontwerp aan de slag.

Het andere half jaar ga je op stage. Hierbij mag je ook kiezen of je in Nederland blijft of naar het buitenland gaat.

In het laatste jaar kies je één studieroute: Product Engineering of Commercial Engineering. Het eerste half jaar krijg je theorie en heb je te maken met projecten.
Het tweede half jaar ga je aan de slag met het afstuderen. Je ontwerpt en doet onderzoek naar technische verbeteringen en innovaties in een bedrijf tijdens het afstuderen. De keuze is aan jou om dit in het binnen- of buitenland te gaan doen. In dit jaar komen alle kennis en vaardigheden samen en mag jij aantonen het beroep te beheersen. Met je diploma op zak kun jij straks als engineer aan de slag!

Tijdens deze studieroute ga je een product verbeteren of ontwikkelen. Lees hier een voorbeeld.

Meer weten over de opleiding Engineering?

Wil je alle informatie nog eens rustig nalezen of meer weten over deze opleiding?

Wat kun je worden met Commercial Engineering?

Als afgestudeerde Engineer kun je terecht in verschillende beroepen. Je bent breed opgeleid, maar bij de studieroute Commercial Engineering horen ook nog een aantal specifieke beroepen. Zo kun je in het technische werkveld aan de slag als:

  • Business Developer
  • Strategisch Adviseur
  • Account Manager
  • Productontwikkelaar
  • Ondernemer

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Science’ of ‘Ingenieur’ achter je naam zetten.

Wil je na de opleiding Engineering doorstuderen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je middels een schakelprogramma een mastertraject starten, zoals:

  • Master Industrieel Product Ontwerpen

Studenten aan het woord

Wil jij weten wat onze studenten van de opleiding Engineering vinden en waarom ze juist voor deze opleiding hebben gekozen? Lees dan de verschillende ervaringen van onze studenten.

Portret van David, student Engineering
David, Alumnus Engineering

Met de studierichting Commercial Engineering heb ik mijn horizon kunnen verbreden.

Lees het verhaal van David