Delta Platform verwelkomt Louise van der Heijden als haar directeur. Zij volgt Willem den Ouden op. Delta Platform is het Centre of Expertise op het gebied van deltavraagstukken en vertegenwoordigt twaalf hogescholen.

Louise is sinds de oprichting één van de gezichten van Delta Platform. “Ik geloof in Delta Platform. Het is ook mijn kindje." Ze speelde een cruciale rol in de oprichting en ontwikkeling van Delta Platform dat voortkwam uit het Centre of Expertise Delta Technology, een initiatief dat zij in 2015 mede heeft opgezet. Mede onder haar leiding heeft Delta Platform zich gepositioneerd als een belangrijke speler in het praktijkgericht onderzoek in het waterspeelveld.

Drie opdrachten

De laatste jaren was Louise werkzaam bij Regieorgaan SIA en Green Techport Brabant. Ze gaat per direct aan de slag. Louise heeft een breed netwerk in de watersector en brengt waardevolle ervaring mee uit eerdere rollen bij Regieorgaan SIA en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Voor de komende anderhalf jaar heeft Louise vanuit HZ University of Applied Sciences en Hogeschool Van Hall Larenstein drie opdrachten meegekregen:

  • Bouw als boegbeeld van Delta Platform het netwerk verder uit;
  • Ontwikkel Delta Platform door, zodat het als landelijk platform functioneert vanaf 2026;
  • Organiseer de werkzaamheden van Delta Platform in de Zuidwestelijke Delta op een efficiënte wijze, passend bij de landelijke positionering.

Ervaring en passie

Barbara Oomen is voorzitter van het bestuur Delta Platform, waarin Van Hall Larenstein en penvoerder HZ vertegenwoordigd zijn. Zij is bijzonder verheugd met de komst van Louise. “Met haar ervaring, vermogen tot verbinding en passie voor watervraagstukken is Louise de ideale persoon om Delta Platform verder te versterken. Met alle uitdagingen op het gebied van water en alle oplossingen die er liggen in de samenwerking praktijk, onderwijs en onderzoek is dat belangrijker dan ooit”.